Maraş'ta yaşanan depremlerin ardından Devlet Bahçeli'nin sessizliği gündem oldu

Maraş'ta yaşanan depremlerin ardından Devlet Bahçeli'nin sessizliği gündem oldu
Maraş'ta 9 saat arayla yaşanan depremlerin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sessizliği gündem oldu. Bahçeli en sonda, depremden 2 gün sonra açıklama yapmıştı.

Artı Gerçek - Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem 10 kentte yıkıma yol açtı.

Arama kurtarma ve enkaz çalışmalarının sürdüğü illerde, depremin artından 1 haftayı aşkın bi süre geçmesine rağmen, barınma, ısınma ve temel ihtiyaç gibi sıkıntılar devam ediyor.

İktidar ise, deprem bölgelerinde yardıma yönelik güçlü bir direncin olmadığı eleştirilerine ilişkin, 'deprem felaketine siyaset karıştırmayın' argümanını dile getiriyor.

Türkiye'ye dünyanın pek çok yerinden dayanışma mesajları ve yardımlar ulaşırken, depremlerden sonra AKP, CHP, HDP, İYİ Parti, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gelecek Partisi, DEVA Partisi başta olmak üzere hemen her partiden lider ve yöneticiler sahaya indi.

DEVLET BAHÇELİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Fakat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin depreme yönelik sessizliğe bürünmesi dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca Bahçeli'nin kendi memleketi olan Osmaniye de dahil, henüz bir yeri ziyaret etmediği görüldü.

Bahçeli’nin sesi ilk defa, depremden bir gün sonra 7 Şubat’ta Twitter’dan duyuldu. Bahçeli, olağanüstü hal (OHAL) ilanını savunarak depremzedeler içi başsağlığı ve geçmiş olsun mesajları yayınladı.

Bugün itibariyle 6 gündür Bahçeli, sessizliğini koruyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar