Meclis'te HDP'den Soylu protestosu

Meclis'te HDP'den Soylu protestosu
Meclis Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sunumu HDP milletvekilleri tarafından dövizlerle protesto edildi.

Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerin de milletvekillerinin konuşmaları ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söz aldı. Soylu, "Hesap vermeye geldik. Hesap vermekten gocunmayız. Burada biz hesap vermeyi görev sorumluluk addederiz. Yalana, iftiraya boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

CHP’YE YÜKLENDİ

Cumhurbaşkanlığı talimatıyla çaba sarf ettiğini söyleyen Soylu, "Bütçe konuştunuz. Bütçede 40 yıldır Türkiye mücadele ediyor. Terörden bahsettiniz mi? Türkiye’de göç, asayişe dair tek cümle söylediniz mi? Bir tekiniz cümleye rahmeti rahman ile başladınız mı? Kürdistan’ın özgürlüğüne ses çıkarmayacaktır. Neden bahsettiniz? Biz devletiz, devlet olarak suçluların peşindeyiz. Suçluların iftirasını, dedikoduları Meclis’e getirdiniz. Devleti töhmet altında bıraktınız. Size devleti iftira ettirmem. Daha çok elimde kalacaksınız" ifadelerini kullandı.

HDP’li milletvekillerine dönerek, "Biraz sonra hakkınızı vereceğim" tehditlerinde bulundu. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Soylu’nun sözlerine tepki gösterdi.

HDP, Soylu’yu pankartlarla protesto etti. Dövizlerde Deniz Poyraz’ın, Soylu’nun suçlularla çekilen fotoğrafları ve kayyımdan hediye alınması, Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına binerken ki fotoğrafları yer aldı. Bunun yanı sıra "Suçişleri Bakanı", "Mafya iltisaklı Bakan" dövizleri açıldı.

Genel Kurul tartışmalarla sürüyor. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar