Mehmet Emin Aktar: Erdoğan'ın aslında söylediği şey yeni dönemde Kürt siyasetinin teslim olmasıdır

Mehmet Emin Aktar: Erdoğan'ın aslında söylediği şey yeni dönemde Kürt siyasetinin teslim olmasıdır
Diyarbakır Barosu'nun eski başkanı ve Selahattin Demirtaş'ın avukatlarından olan Mehmet Emin Aktar, Erdoğan'ın son açıklamalarını değerlendirdi: "Söylediği şey yeni dönemde Kürt siyasetinin teslim olmasıdır."

Artı Gerçek - Hakkındaki AİHM kararlarına rağmen Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından ve Diyarbakır Barosu'nun eski başkanı olan Mehmet Emin Aktar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kürt siyasi hareketine dair son açıklamalarını değerlendirdi. Aktar, "Kürt siyasetini kendi yedeğine alma çabası var” dedi.

Aktar, Erdoğan’ın 6-8 Ekim Kobanê eylemlerine dair DEM Parti’den “samimi bir muhasebe” yapılmasını istemesini ve “Cumhur İttifakının uzattığı elin değerinin layıkıyla anlaşılmasını ümit ediyoruz” sözlerini, Evrensel gazetesinden Elif Ekin Saltık'a değerlendirdi.

'ÇITASI ÇOK DÜŞÜK ÇZÜMLER KARŞILIĞINDA...'

"Aslında söylediği şey yeni dönemde Kürt siyasetinin teslim olmasıdır" diyen Aktar, "Bizimle çıtası çok düşük belli çözümler karşılığında, kayyım atanmaması, Kürtçenin belli ölçüde yaygınlaşması gibi, tek ses olarak oraya katılması gibi öneriler var, benim gördüğüm öyle” dedi.

Aktar, Rojava’da Kürtlerin bir statü sahibi olma endişesinin etkili olduğuna ve bunun önüne geçilmeye çalışıldığını belirterek “Kürt siyasetini kendi yedeğine alma çabası var" ifadelerini kullandı.

“Kobanê davasında 6-8 Ekim olaylarından dolayı Demirtaş dahil bütün Kürt siyasetçiler aklanmıştır” diyen Aktar “Bütün çabalara rağmen ceza verememişlerdir. Çünkü orada yaşananları ortaya koyacak kanıt yok” diye konuştu. (Kaynak)

Öne Çıkanlar