İYİ Parti'nin Millet İttifakı'na dönmesinin perde arkası

İYİ Parti'nin Millet İttifakı'na dönmesinin perde arkası
Gazeteci Aytunç Erkin, Akşener'in Altılı Masa'ya geri dönmesinin sebebinin, Yavaş ve İmamoğlu'nun dün gece saatlerinde gerçekleştirdiği görüşme olduğunu aktardı. Gece 1.30'da başlayan Akşener-İmamoğlu-Yavaş görüşmesi 4.00'e doğru sona erdi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkarak Altılı Masa'yı terk eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı adaylığa çağırmıştı.

Bu çıkışın, Millet İttifakı'nda siyasi gerilime yol açmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formül geliştirildi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterileceği belirtilen İmamoğlu ve Yavaş’ın da iki liderler birlikte toplantıda yer alacağını belirtti. Yavaş ve İmamoğlu formülüyle aşılan krizin ardından Akşener de Altılı Masa'ya geri döndü.

AKŞENER'İN GERİ DÖNMESİNİN PERDE ARKASI

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, dün akşam Ankara'da İmamoğlu, Yavaş ve Akşener arasındaki görüşmelerde neler yaşandığını saat saat açıkladı.

Erkin'in aktardığına göre dün geceden bu sabaha kadar yaşanan gelişmeler şu şekilde:

Saat 21.00: İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'dan yola çıktı.

Saat 01.30: İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i Ankara'daki evinde ziyaret etti. Bu görüşmede Akşener, iki ismin cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları yönünde teklifte bulundu. Bütün bu gelişmeler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontrolünde oldu.

Saat 03.45: Akşener'in evindeki toplantı bitti ve Kılıçdaroğlu iki belediye başkanı tarafından bilgilendirildi.

Bu sabah: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile kahvaltı etti. Kılıçdaroğlu'nun “Bu iş artık uzamasın” diye konuştuğu ifade edildi. CHP lideri, Meral Akşener'i aradı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar