Meral Akşener'in ziyareti öncesi Eskişehir İYİ Parti'de kriz: 'Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret ettim, görevden alındım'

Meral Akşener'in ziyareti öncesi Eskişehir İYİ Parti'de kriz: 'Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret ettim, görevden alındım'
Akşener'in Eskişehir ziyareti öncesi iki başkan görevden alındı. Odunpazarı İlçe Başkanı, Büyükerşen'i ziyaret ettiği için görevden alındığını söyledi. Tepebaşı İlçe Başkanı "İttifak halinde seçime girilirse aday olurum" dediği için alındığını belirtti.

Özge ZAİM


ESKİŞEHİR - Yerel seçimlere 81 ilde kendi adayıyla girmeye hazırlanan İYİ Parti, belediye başkan adaylarını tek tek açıklıyor. İzmir'in ardından Eskişehir adayları da belli oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 5 Ekim Perşembe günü Eskişehir'e giderek partisinin belediye başkan adaylarını tanıtacak.

ALPU VE HAN ADAYLARI DA BELLİ OLDU

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için Melih Aydın'ı, Odunpazarı Belediyesi için de İl Başkanı Emine Edizgil'i aday gösterecek olan İYİ Parti'nin Alpu İlçe Belediye Başkanlığı için Mustafa Gökçe'yi, Han İlçe Belediye Başkanlığı için Fevzi Akpınar'a aday göstereceği öğrenildi.

BİR İSTİFA, İKİ GÖREVDEN ALMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Eskişehir ziyareti öncesi İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, yerel seçimlerde aday olmak için dün istifa ederken yerine Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Ulucan atandı.

Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna ve Tepebaşı İlçe Başkanı Nusret Kabasakal ise Genel Merkez tarafından görevden alındı. Tuna'nın yerine Gürol Yer, Kabasakal yerine Görkem Yıldırım atandı.

Zafer Tuna

BÜYÜKERŞEN-HATİPOĞLU TARTIŞMASI

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun "Yılmaz Büyükerşen yaşlandı. CHP-İYİ Parti işbirliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. O yüzden, bence Eskişehir'de partimiz, AKP-MHP adayını desteklerse sonuç tartışmasız galibiyet olur" sözleri tartışma yaratmış, Büyükerşen, Hatipoğlu'na "Biz güldük geçtik. Çünkü, bu sözler ancak varlıklı ve acemi bir politikacının söyleyebileceği sözler" diyerek yanıt vermişti.

TUNA: DUMAN ETTİLER PARTİYİ

Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna, Hatipoğlu'nun bu sözlerinin ardından Büyükerşen’i ziyaret etmesinin görevden alınmasında payı olduğunu söyledi.

Tuna, “İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu bile 'Nebi Bey’in kendi düşüncesidir, teşkilatı bağlamaz' demişti. Yazık ettiler. Yönetime çok büyük tepkiler var. Sürekli istifalar var. İl yönetimi de şu an da lav edildi. İl ve ilçe yönetimleri seçilmişti. Hepsi atama yoluyla lav edildi. Yeni başkan yönetimini belirleyecek. Yeni seçilmiş insanlardı. Duman ettiler partiyi" diye konuştu.

TUNA İSTİFA SİNYALİ VERDİ

Görevden alındığını basından öğrendiğini açıklayan Tuna, partiden istifa edip etmeyeceği sorusu üzerine yönetimiyle birlikte istişare yürüteceğini ve bunun ardından karar vereceğini söyledi

KABASAKAL: HAKLI GEREKÇESİ OLAMAZ

Görevden alınan Tepebaşı İlçe Başkanı Nusret Kabasakal da "Ben de basından öğrendim görevden alındığımı. Görevden alınmam için hiçbir gerekçe yok. Zaten gerekçesi olamaz böyle bir şeyin. Başarılı iki tane ilçe başkanının görevden alınmasını haklı bir gerekçesi olamaz" dedi.

'ADAY OLMAM İÇİN BASKI KURULDU'

Tepebaşı Belediye Başkanlığına aday olması için kendisine baskı yapıldığını söyleyen Kabasakal, şöyle devam etti:

"Aday olmam için tabii bana baskı kuruldu. Ben de şunu söyledim: Zaten iki senedir adaylığımı açıklamıştım. Eşim, dostum, parti çevrem, sosyal çevrem aday olduğumu biliyorlardı ve destek veriyorlardı. 'İttifak halinde gidilirse ittifakın adayı olurum' dedim. 'Hayır' dediler. 'Biz ne kadar oy alacağımızı belirleyelim, siz aday olun' dediler. Ben de 'Bir düşüneyim' dedim. Daha düşünmeme fırsat vermeden görevden aldılar."

Kabasakal, istifa edip etmeyeceğine yönelik soruya da "Papaza kızıp oruç bozulmaz. Zaman gösterecek" yanıtını verdi. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar