MHP'den TTB'yi hedef alan bir açıklama daha: Fitne hareketi

MHP'den TTB'yi hedef alan bir açıklama daha: Fitne hareketi
'MHP'nin tepkisi, siyah kurdele kampanyasıyla sağlık hizmetlerinde bozgun planları yapan, gayri milli duruşunun gereğini her daim ortaya koyan TTB yöneticilerinedir.'

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) 'siyah kurdele' kampanyasıyla sağlık hizmetlerinde 'bozgun planları' yaptığını öne sürerek, "MHP'nin tepkisi TTB yöneticilerinedir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TTB'yi hedef alan açıklamasına yönelik tepkiler sürerken bir açıklamada MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül'den geldi. Bülbül, TTB'nin başlatmak istediği siyah kurdele kampanyasının, adeta seferberlik halinde olan sağlık camiasında bölünme, kargaşa ve zafiyet oluşturmaya yönelik art niyetli bir girişim olduğunu iddia etti.

'TTB ASILSIZ ŞAİBE VE ŞÜPHELERİ KÖRÜKLEMEKTEDİR'

Bahçeli'nin "TTB, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği, derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır" açıklamasına destek veren Bülbül, "MHP'nin tepkisi, siyah kurdele kampanyasıyla sağlık hizmetlerinde bozgun planları yapan, gayri milli duruşunun gereğini her daim ortaya koyan Türk Tabipleri Birliği (TTB ) ve yöneticilerinedir" ifadelerini kullandı.

MHP'ye yönelik tepkilerin "Türkiye düşmanı terör odakları tarafından organize edilen saldırılar olduğunu" söyleyen Bülbül, bu odakların çok açık bir şekilde Kovid-19 mücadelesinde Türkiye'nin başarısız olmasını istediğini öne sürdü.

'SİYAH KURDELE, SAĞLIKÇILARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYİ HEDEFLEYEN BİR FİTNE HAREKETİ'

Bülbül, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu kampanya, seferberlik ruhuyla mücadele veren sağlık ordumuzun psikolojik direncini kırmaya ve yapılan hizmetleri akamete uğratmaya yönelik sinsi bir faaliyettir. Yine sosyal medya üzerinden yürütülmeye çalışılan 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' kampanyasını da bu kapsamda değerlendirmek gerekmektedir.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, gerek siyah kurdele kampanyası gerekse bugüne kadar ortaya koyduğu gayri milli faaliyetleri nedeniyle hekimlere ve hekimliğe hizmetten uzaklaşarak, Türkiye'ye muhasım odaklarla ağız ve davranış birliği içinde olan TTB'nin kapatılması gerektiğini belirtmiştir. Liderimizin, sağlık ordumuzu birbirine düşürmeyi hedefleyen siyah kurdele fitne hareketine ve TTB'ye yönelik açıklamalarına karşı, TTB'den ve beraberlik içinde olduğu zillet odaklarından koro halinde tepki ve saldırılar gecikmemiştir. MHP'nin tepkisi fedakarca hizmet eden hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza değildir. Tepkimizin hekimlere ve sağlık çalışanlarımıza olduğu yönünde algı oluşturmaya çalışmak, alçakça bir çarpıtma faaliyetidir."

TTB'nin, devletin terörle mücadelesine karşı çıkan, Hendek operasyonlarında devletin savaş suçu işlediğini iddia eden, Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nı 'insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunu' olarak gören, PKK'yı terör örgütü olarak görmeyen, terör örgütü PKK tarafından Diyarbakır'da şehit edilen Doktor Abdullah Biroğlu'nun ölümüyle ilgili PKK'yı kınamadığını belirten Bülbül, "TTB'nin gayri milli bir çizgide olduğuna dair şüphe yoktur. Aynı TTB, şimdi de Kovid-19 salgınıyla ilgili olarak cansiperane mücadele içerisinde olan Sağlık Bakanlığımızı ve sağlık çalışanlarımızı yalanlarıyla, tahrikleriyle provoke etmektedir. Ülkemizin her kader anında düşman beşinci kolu gibi hareket eden TTB yönetimi, bu faaliyetlerine devam edememelidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar