MHP'li muhaliflere ikinci saldırı

MHP'li muhaliflere ikinci saldırı
Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu'nun konuşma yapacağı salonu basın saldırganlar "Hareketin lideri Bahçeli" sloganları attı.  POLİTİKA– Mersin'in Silifke...

Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu'nun konuşma yapacağı salonu basın saldırganlar "Hareketin lideri Bahçeli" sloganları attı. 

POLİTİKA– Mersin'in Silifke ilçesinde, konuşma yapmayı bekleyen Bağımsız Milletvekili  Ümit Özdağ ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun bulunduğu salona bir grup salırgan baskın düzenledi. Saldırganların "Hareketin lideri Bahçeli" sloganları attığı duyuldu. Saldırgan grup ile salonda bulunanlar arasında arbede çıktı.

Özdağ ile Halaçoğlu, düğün salonunda konuşma yapmak üzere bekledikleri sırada salona giren kalabalık bir grup salondaki masalar ile kürsüyü devirdi. Çıkan kargaşa sırasında hareketli anlar yaşanırken Özdağ ve Halaçoğlu salondan çıkarıldı.

Odatv’ye konuşan Halaçoğlu, saldırı sonrası ilk olarak şunları söyledi:
"Bizim böyle hareketlerle yılacağımızı sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz bir kişinin iktidarı için yola çıkmadık. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlementer sistemi ve değerlerinin devamı için yola çıktık. Bu Anayasa'yı savunmak suç mu? Bu Anayasa'yı korumak için namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik."

İKİ SALDIRIDA DA AYNI SLOGAN

Dört gün önce de MHP'li muhalif isimlerden Sinan Oğan, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuşurken bir kişinin saldırısına uğramıştı. Saldırgan "Hareketin lideri Bahçeli" sloganı atmıştı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin saldırıya ilişkin "Bunun neresini değerlendireyim. Bir kişi kürsüyü yıkıyor kimseye bir şey olmuyor. Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz" sözleri tepki çekmişti.

 

Öne Çıkanlar