'Millet açsa siz doyuruverin' diyen Erdoğan'a muhalefetten yanıt

'Millet açsa siz doyuruverin' diyen Erdoğan'a muhalefetten yanıt
CHP, İYİ Parti ve HDP AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Millet açsa buyurun siz doyuruverin' sözlerine tepki gösterdi.

'Millet açsa buyurun siz doyuruverin' diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhalefetten tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "O kadar gönlün fakir ki sahip olduğun tek şey sarayların, paraların ve kibrin" derken; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, "Senin şirazen artık iyice kaydı Sayın Erdoğan" yanıtını verdi.

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç da, "Mesele açları bulup doyurmak değil, açlığı bu kadar yaygınlaştıran iktidarı değiştirmektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara neymiş millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin" diyen Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Yapıyoruz zaten. Pandemide CHP'li belediyeler yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL destekle fakir fukaranın yanında oldu" diyerek yanıt verdi.

"Sen batırdın, biz koştuk. O kadar gönlün fakir ki; sahip olduğun tek şey sarayların, paraların ve kibrin" diyen Kılıçdaroğlu, "AK Partili makul anne babalara, dürüst insanlara çağrımdır; artık bu düzene veda etme zamanınız gelmiştir. Vatanınıza karşı sorumluluğunuz budur" ifadelerini kullandı.

‘SAHİP OLDUĞUN TEK ŞEY SARAYLARIN, PARALARIN VE KİBRİN’

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle oldu:

"Erdoğan 'Millet açsa onları da siz doyuruverin' demiş. Yapıyoruz zaten. Pandemide CHP'li belediyeler yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL destekle fakir fukaranın yanında oldu. Sen batırdın, biz koştuk. O kadar gönlün fakir ki; sahip olduğun tek şey sarayların, paraların ve kibrin. AK Partili makul anne babalara, dürüst insanlara çağrımdır; artık bu düzene veda etme zamanınız gelmiştir. Vatanınıza karşı sorumluluğunuz budur."

‘BİZ DOYURACAKSAK SEN BİR ZAHMET ÇEKİL KENARA’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Erdoğan'a, "Ey Erdoğan, aç olanları biz doyuracaksak sen bir zahmet çekil kenara, bak gör o zaman yoksullar işe, aşa nasıl kavuşuyor." yanıtını verdi.

Ağbaba Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Karnı aç olanlar doyar ama gözü aç mensuplarınız yüzünden memleket şu an bu halde. 2,8 milyon kişiyi 39 TL'ye mahkûm ettiniz 20 milyon kişiyi sosyal yardıma muhtaç ettiniz. 10 milyona yakın insanı işsizliğe mahkum ettiniz. Esnafı, çiftçiyi perişan ettiniz.. Halkımızı doyuracaktık, ona da engel oldunuz. Halkımıza ekmek verecektik, Halk Ekmek'e el koydunuz  Belediyelerimizin yardım hesaplarına el koydunuz. Vergileri Cengizgillere, devleti mafyaya teslim ettiniz İktidardan gittiğinizde, ülke kaynakları halk için kullanılacak." ifadesini kullandı.

AKŞENER: SENİN ŞİRAZEN ARTIK İYİCE KAYDI SAYIN ERDOĞAN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, sözlerine "Senin şirazen artık iyice kaydı Sayın Erdoğan" yanıtını verdi.

"Senin şirazen artık iyice kaydı Sayın Erdoğan" diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Milletinin zor durumuyla alay etmek, bir Cumhurbaşkanı’na yakışmaz. Sen hiç merak etme, ilk seçimde seni gönderip insanlarımızı onları mahkum ettiğin bu çileden kurtaracağız. Sen sandığı getir, biz gerisini hallederiz" ifadelerini kullandı.

Akşener'in Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

HDP: MESELE AÇLARI BULUP DOYURMAK DEĞİL

HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç da TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'a şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bugün AKP Genel Başkanı grup toplantısında dedi ki; "Muhalefet aç insanlar var diyor, bir zahmet açları bulun da doyurun". Bunu Türkiye’de söylüyor. Türkiye’de açlık sınırı asgari ücretin üzerine çıkmış vaziyette. Yürütmenin başı "Memlekette aç insanlar varsa bir zahmet doyuruverin" diyor. Siz bu memleketi bu hale getirdiniz, milyonlarca insanı bu ücrete mahkum ettiniz. Bu iktidar mahkum etti, AKP - MHP ittifakı mahkum etti. Açları biz bulup doyurmayacağız. İşçilerle, emekçilerle, çiftçilerle, esnafla, kadınla, gençle, yoksulla hep birlikte bu ülkeyi açlığa, işsizliğe, yoksulluğa ve yolsuzluğa mahkum etmiş olan iktidardan kurtarmak için bir araya geleceğiz. Onları buluyoruz. Muhalefet onları her yerde, sokakta, iş yerinde, evinde, meydanda buluyor. Mesele açları bulup doyurmak değil bu sistemi bu hale getirip açlığı yoksulluğu bu kadar yaygınlaştıran iktidarı değiştirmektir. Bunu da gerçekleştireceğiz. Bundan hiç şüphe etmeyin. "

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan bugünkü grup toplantısında, "Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara neymiş millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin. Yapılandırmaysa bütün yapılandırmaları yapıyoruz. Nankörlük biliyorsunuz parayla değil, onlar yine nankörlüğe devam ediyor. Milletimizden gayet güzel teşekkürler alıyoruz, bunlar millet aç diyor. Rizeliyim. Trakya'dan bütün şu andaki oradaki üreticilerin çeltik üreticisinin yaklaşımının ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Bundan bihaber olanlar bundan anlamaz ki." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar