Millet İttifakı toplandı: Akşener, anketleri gösterip Mansur Yavaş'ın ismini önerecek

Millet İttifakı toplandı: Akşener, anketleri gösterip Mansur Yavaş'ın ismini önerecek
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplandı. İYİ Parti kulislerine göre Meral Akşener, son anketleri gündeme getirerek Mansur Yavaş'ın adaylığını masaya getirecek. Demokrat Parti ise Kılıçdaroğlu'nun ismini önerecek.

Seda TAŞKIN


ANKARA - CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı bugün 12'nci kez toplanıyor. Kritik toplantıda ittifakın cumhurbaşkanı adayının netleşmesi bekleniyor. Adaylık için öne çıkan isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Kulislere yansıyan bilgilere göre Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Kılıçdaroğlu'nun ismini masaya getirecek. İYİ Parti dışındaki diğer partilerin de buna sıcak bakması bekleniyor. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adını masaya getireceği konuşuluyor.

Artı Gerçek'e konuşan İYİ Partili üst düzey bir yetkili bu iddiayı doğruladı ve “Biz Mansur Yavaş’ı öneriyoruz demekten öte bunun değerlendirilmesi adına masaya getirileceğini düşünüyoruz” dedi. Aynı yetkili, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir buçuk puan önünde göründüğü, deprem sonrasında yapılan son anketlerin de Akşener tarafından masaya getireceğini ve bu farkın risk taşıdığını vurgulayacağını belirtti.

Bu toplantıda adayın netleşmeme ve bir sonraki toplantıya kalması ihtimali de konuşuluyor. Bu durumda toplantı sonrasında yapılacak açıklamada adayın belirleneceği yönteme ilişkin detayların verilmesi söz konusu. Aday isminin netleşmesi durumunda ise birkaç gün sonra kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar