Mithat Sancar Artı TV'ye konuştu: Sandıktan uzak durmaya yönelik her hamle bu rejimin tuzağı olarak görülmelidir

Artı TV'nin konuğu olan Mithat Sancar, Erdoğan'ın ilk turda seçilmemiş olmasına dair "Büyük ölçüde bizim çalışmalarımızın eseridir" diyerek umutsuzluğa kapılmama mesajı verdi, herkesi ikinci tur için oy kullanmaya davet etti.

Artı Gerçek - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Artı TV canlı yayınında Seçim Özel programının konuğu oldu. 14 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendiren ve 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu hakkında konuşan Sancar, geçtiğimiz seçim sonuçlarında hedefledikleri sonuca ulaşamasalar da bunun bir mağlubiyet olmadığını söyledi. Sancar, "1.turda bu sistemi temsil eden Erdoğan'ın seçilememiş olması bir muhalefet başarısıdır, bu başarıda büyük ölçüde bizim çalışmalarımızın eseridir" ifadelerini kullandı. Eksiksiz sandığa gitme çağrısı yapan Sancar, "Kürt halkı iradesini en yüksek düzeyde sandığa yansıtmalıdır" dedi.

Seçim Özel programında Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz ve Kemal Avcı'nın sorularını yanıtlayan Sancar, "1. turda Kılıçdaroğlu'nun kazanmasını hedefliyorduk ancak o hedefin yarısına ulaştık. O hedefin yarısı da Erdoğan'ı seçtirmemekti" dedi:

'REJİMİ DURDURMAK KÜÇÜMSENMEYECEK BİR BAŞARIDIR'

"Rejimi durdurmayı başardık. Böyle bir sistemde ilk turda rejimi durdurmak kimsenin küçümsenmemesi gereken bir sonuçtur. Karşınızda 21 yıldır iktidarda olan bir yapı var."

Sandığa eksiksiz gitme çağrısı yapan Sancar, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu bir referandumdur. Bu referandumda oylanacak şeyler ortadır" ifadelerini kullandı.

İktidar lehine bir hesabın olduğunu belirten Sancar, şu mesajı verdi:

'OY KULLANAN HERKESİN SAYIMI İZLEME HAKKI VAR'

"Bunların varlığı tereddütleri arttırmasın. Sandığa gitsem de bu YSK varken sonuç değişmeyecektir gibi bir duyguya kimse kapılmasın. Bu bir referandumdur. YSK'nin yapabileceği çeşitli manipülasyonlara karşı da en etkili tedbir, her bir seçmenin aynı zamanda bir sandık görevlisi olarak hareket etmesidir.

(Ali Duran Topuz'un "Süleyman Soylu'yu sinirlendiren durumu diyorsunuz" diyerek Oy ve Ötesi Derneği'nin hedef alınması hatırlatması üzerine) Süleyman Soylu'nun sinirlendiği durumu, onu daha fazla sinirlendirecek hale getirmek gerekiyor. Oy kullanan herkesin sayımı izleme hakkı var. Halktan sandığı ve sayımı kaçırma anlamına gelebilecek hiçbir şeyin hukuki bir temeli yoktur, halkımız bunu bilsin."

Programın tamamını izlemek için:

Öne Çıkanlar