Mustafa Sarıgül: 8 ve 19 Nisan tarihlerini aklınızda tutun
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Diyarbakır'dan seslendi: "8 Nisan ve 19 Nisan tarihlerini aklınızda tutun. Bu tarihlerde çok önemli siyasi gelişmeleri ülkemizde göreceğiz."

Artı Gerçek - Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, nisan ayında ittifaklarda siyasi sarsıntılar olacağı iddiasında bulundu. Partilerin 6 Nisan saat 18.00'e kadar girdikleri ittifaklardan vazgeçebileceklerini hatırlatan Sarıgül "8 Nisan'da ittifaklar kesinleşmiş olacak. 19 Nisan'da da milletvekili listeleri kesinleşecek. Yani 8 Nisan ve 19 Nisan tarihlerini aklınızda tutun. Bu tarihlerde çok önemli siyasi gelişmeleri ülkemizde göreceğiz. Siyasette 24 saat bile uzun zamandır ve siyaset her an umulmadık olaylarla doludur" dedi.
'SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİTMEYE DEVAM EDECEK'
TDP, 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi İl Başkanları Toplantısı'nı bugün Diyarbakır'da yaptı. Toplantı öncesi partisinin il başkanlığında açıklamalarda bulunan Sarıgül, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde kazananın demokrasi olacağını söyledi. "Sandıkla gelen, sandıkla gitmeye devam edecektir" diyen Sarıgül'ün konuşması özetle şöyle:
TÜRKİYE RAHATLAYACAK: Türkiye, yeni elbise giymiş bir çocuk gibi mutlu olacak, ayağına vuran ayakkabıyı çıkarmış gibi rahatlayacaktır. Türkiye Değişim Partisi olarak, milletimizin geleceği adına umutla ve heyecanla doluyuz. Geçmişin yanlışlarını düzeltecek, hep birlikte yeni bir sayfa açacağız. Farklılıklarımıza saygı duyarak, huzur içinde yaşayacağımız bir Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz.
1,5 AY OLDU HÂLÂ BARINMA VE GIDA SORUNU DEVAM EDİYOR: 6 Şubat'ta büyük bir deprem felaketi yaşadık. Milletçe kenetlendik, hep birlikte yardıma koştuk. Ancak depremin üzerinden 1,5 ay geçti. Bu sürede böylesine büyük bir afetin yaralarını sarmak, tamamını karşılamak tabii ki mümkün değildir. Bunu beklemiyoruz. Ancak 1,5 ay sonra bile barınma ve gıda sorununun devam etmesi, bizi alabildiğine üzmektedir. 1,5 ay sonra hala depremzedelere sabahleyin bir kahvaltı, bir sıcak çay veremiyorsak bu gerçekten üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Şu anda deprem bölgesine daha çok yardım etmemiz lazım.
ÇOK ÖNEMLİ SİYASİ GELİŞMELERİ GÖRECEĞİZ: Siyasette her an her şeyin olabilir. Siyasette ittifak tartışmaları yapıldıkça hep aynı şeyi söyledim. Seçim takvimindeki son gün ve son saatleri bekleyin dedim. Bugün yine aynısını söylüyorum. Diyeceksiniz ki 'Sarıgül, seçim yaklaştı, son gün son saat mi kaldı artık'. Evet, bunu diyebilirsiniz. Bakın, şu tarihlere dikkat edin. Partiler, 6 Nisan saat 18.00'e kadar, girdikleri ittifaktan vazgeçebilecekler. 8 Nisan'da ittifaklar kesinleşmiş olacak. 19 Nisanda da milletvekili listeleri kesinleşecek. Yani 8 Nisan ve 19 Nisan tarihlerini aklınızda tutun. Bu tarihlerde çok önemli siyasi gelişmeleri ülkemizde göreceğiz. Siyasette 24 saat bile uzun zamandır ve siyaset her an umulmadık olaylarla doludur. (DHA)