Nuşirevan Elçi'ye rozet takan Kılıçdaroğlu: Erdoğan 'Siz Sivas'ın ötesine geçemezsiniz' derdi

Nuşirevan Elçi'ye rozet takan Kılıçdaroğlu: Erdoğan 'Siz Sivas'ın ötesine geçemezsiniz' derdi
Eski Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi resmen CHP'ye katıldı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın geçmişte CHP'ye "Siz Sivas'ın ötesine bile geçemezsiniz" dediğini hatırlattı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi’ye üyelik rozetini takarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte CHP'nin Sivas'ın ötesine gidemediğine dair eleştirilerde bulunduğunu hatırlattı.

Katılımcı Demokrasi Partisi kurucu genel başkanı ve eski Şırnak Baro Başkanı avukat Nuşirevan Elçi, Şerafettin Elçi’nin oğlu Renas Elçi ve beraberindeki heyet CHP’ye katıldı. Nuşirevan Elçi’nin üyelik formunu Kılıçdaroğlu imzaladı, rozetini taktı. CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'BİR PARTİNİN TEK BAŞINA KALDIRACAĞI ZORLUKLAR DEĞİL'

“Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, bir partinin tek başına kaldıracağı zorluklar değil. Ağır zorluklarımız, sorunlarımız var. O nedenle bir Altılı Masamız var ve altı siyasi parti de Türkiye’nin demokratikleşmesini, yargı bağımsızlığını, hiç kimsenin düşüncesinden dolayı suçlanmamasını istiyor. Bir demokraside olması gereken talepleri yerine getirme irademiz var. Bu iradeyi, kamuoyu önünde de deklare ettik.

'BÖLGE İNSANI İLE BARIŞTIK'

CHP’nin geçmişte ciddi sorunları vardı, bölgeden destek gelmiyordu. Hatta Erdoğan, ‘Siz Sivas’ın ötesine bile geçemezsiniz’ derdi. Son 10 yılda siyasi partiler içinde en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir. CHP bugün toplumun her kesimini kucaklamak istemektedir. Bu konuda ciddi adımlar attık. Bölge insanı ile barışmak istedik ve barıştık.

Şundan emin olmanızı isterim; Türkiye artık bugün yaşadığımız kamplaşmanın, kutuplaşmanın ötesine geçmek zorundadır. Kamplaşmayı değil, kucaklaşmayı bilmeliyiz ve bu çerçevede hareket etmeliyiz. İnsanlar inançlarından, dillerinden, kültürlerinden, yaşam tarzlarından veya kimliklerinden ötürü ötekileştirilmemeli. Her birimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin saygı değer vatandaşlarıyız ve bu çerçevede hareket etmeliyiz. Farklı siyasi anlayış; ülkenin kamplaşmasına, bölünmesine, tartışılmasına yol açıyor. Türkiye’yi buradan çıkarmalıyız ve Türkiye nasıl büyümeli, herkesin karnı nasıl doymalı, bu çerçevede bakılmalı…”

ELÇİ: BELLİ AMAÇLARI KOYARAK BU YOLA GİRDİK

CHP’ye katılan Nuşirevan Elçi ise “Siyasete girerken belli hedefleri ve amaçları hedef koyarak bu yola girdik. Hem ülkenin temel sorunlarını çözmek, hem de eskiden egemen olan hizmet siyasetini geri getirmek için bu yola koyulduğumu belirtmek isterim. Eksiksiz demokrasiyi getirebilmek için el birliği ile onları yapabileceğimize inanıyoruz” dedi. (ANKA)

Öne Çıkanlar