Özgür Özel'den Kasım 2025'te erken seçim çağrısı: 'Erdoğan inat ederse bir daha asla aday olamaz'

Özgür Özel'den Kasım 2025'te erken seçim çağrısı: 'Erdoğan inat ederse bir daha asla aday olamaz'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimin normal süresine 6 ay kala yapılacak bir erken seçim teklifini kabul etmeyeceklerini söyledi. Kasım 2025 çağrısı yapan Özel "Erdoğan inat ederse bir daha asla aday olamaz" dedi.

Artı Gerçek - CHP Tüzük Kurultayı ikinci gününde devam ediyor. Kurultayda 28 maddede değişiklik yapıldı. Tüzük değişikliğiyle, milletvekillerine 3 dönem kuralı da getirildi.

Kurultayda ikinci gün Genel Başkan Özgür Özel’in konuşmasıyla açıldı.

'ERKEN SEÇİM OLURSA ERDOĞAN BİR KEZ DAHA ADAY OLABİLİR'

Anayasaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim seçeneği dışında bir kez daha cumhurbaşkanı adayı olamayacağına işaret eden Özel, "YSK açıkça geçen adaylığı ikinci adaylık kabul etti. YSK’nın o kararı çerçevesinde bugün eğer bir erken seçim olmazsa Erdoğan bir daha aday olamaz. Bir erken seçim olursa anayasaya göre son bir kez aday olabilir" dedi.

'6 AY KALA ERKEN SEÇİME YOKUZ'

Seçimlere kısa süre kala erken seçim teklifi yapılması halinde bunu kabul etmeyeceklerini belirten Özel, "4,5 sene milleti yoksul bırak, işsiz bırak, 6 ay kala ‘Hadi seçimleri yenileyelim.’ Biz orada yokuz. Net olarak söylüyoruz. Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi, bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok” ifadelerini kullandı.

'2025 KASIM AYINA KADAR ERKEN SEÇİME VARIZ, İNAT EDERSE ASLA BİR DAHA ADAY OLAMAZ'

Gelecek sene kasım ayının bu dönemin tam ortası olduğunu vurgulayan CHP lideri, "İnat eder 2,5 yıl daha olursa asla bir daha aday olamaz. Ama 2,5 yılı geçirmeden ‘Ben kendime güveniyorum’ derse, biz Meclis’te gelecek sene kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye hazırız” diye konuştu.

'CESARETİNİZ VARSA KARARI BUGÜNDEN ALALIM'

CHP Genel Başkanı Özel, Tüzük Kurultayı'ndaki konuşmasına şöyle devam etti:

“Eğer cesaretiniz varsa kararı bugünden alalım ya da 8 ay sonra alalım. Gelecek sene kasım ayında seçim yapmaya, bizim karşımıza çıkmaya varsanız, CHP buradadır. Bugünden sonra bu sorumuza verilmeyen her yanıt, seçimsiz bir 5 yıl diyen milletten kaçıyordur. Yaptığına güveni olan, adaylığına güveni olan karşımıza çıkar.

Partimizin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerine daha yakınız. Parti 31 Mart'ta 1'inci parti oldu. Herkes iktidar değişsin istiyor. 12 bin 500 liraya geçinmek zorunda olan emeklinin, bir asgari ücretlinin, çiftçilerin, esnafların, atanmayan öğretmenlerin, işsizlerinin ve umutsuz gençlerinin erken seçim istemeleri kadar doğal bir şey yok.

Tüm seçmenlere şunu dedik, bizim adaylarımız yerel seçim adayı, bizim adaylarımız belediye başkan adayları. Görev vereceksiniz hizmetleri devam ettirecekler, özlediğiniz hizmetler sizin kentinize de gelecek. Vereceğiniz oy bir genel seçim oyudur. 'Oyunuz sarı karttır, biz bunu istismar etmeyeceğiz' dedik.

AKP, KENDİNE OY VERENLERİ PİŞMAN ETTİ

Yüzde 38 alınca hepimiz isteriz ki erken seçim çağrısı yapalım. Güvenenleri pişman etme tehlikesi vardı. Geçim olmazsa seçim olur dedik. O günden bugüne AK Parti oy verenleri pişman etti. Bize oy verenlerin de bir pişmanlığı olmadığı görülüyor.

Biz son 5 ayda 9 tematik miting yaptık, 10 miting yaptık. Her mitingimiz daha kalabalık, coşkulu, katılan kitle daha tepkili durumda. Bu durumda bizim CHP olarak geçim olmazsa seçim olur dememiz boşuna değildir. Erken seçim konusunda toplumda beklenti iki anket sonuçlarında yüzde 50'lileri geçmişti. Bu şartlar bize adım adım sandığı getirecektir, CHP'nin iradesi tamdır, hazırlıkları da tam olmalıdır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar