Özgür Özel'den 'Katliam Yasası' çıkışı: 'Kırmızı alarmdayız, CHP'li belediyeler öldürmeyecek'

Özgür Özel'den 'Katliam Yasası' çıkışı: 'Kırmızı alarmdayız, CHP'li belediyeler öldürmeyecek'
CHP Lideri Özgür Özel sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifine karşı kırmızı alarmda olduklarını belirtti ve şöyle konuştu: Bu, belediyelere sokak hayvanlarını katledin demek. CHP'li belediyeler bunu yapmayacak ama yapacak onlarca belediye çıkacak

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kamuoyunda 'katliam yasası' olarak bilinen ve bugün Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşmelerine başlanacak Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılması Dair Kanun Teklifi de gelen sorular arasındaydı. Özel, teklife karşı 'kırmızı alarmda olduklarını belirterek şöyle konuştu:

'CHP'Lİ BELEDİYELER KATLETMEYECEK AMA BUNU YAPACAK ONLARCA BELEDİYE ÇIKACAK'

“Daha önce de dile getirdiğimiz, benim de iki grup toplantısında da üzerinde durduğum hayvan hakları komisyonunun raporu var. O raporda çok net olarak hayvan hakları fonu kurulması söyleniyor. Bunun geliri, at yarışlarından, şans oyunlarından ve toplanan bazı yerel vergilerin küçük bir kısmı böylelikle devasa bir bütçe oluşuyor. Barınak yapmak için para var, aşılama yapmak için para var, kısırlaştırma için para var. Ama bu kanun teklifinde altında imzaları olan bu fonun kurulmasına ilişkin bir şey yok. Ne var, ara yok diye erteleme var. Kaç yılına? Bundan dört yıl sonraya. 2028 yılına barınak yapma yükümlülüğünü erteliyor. Bu şu demek; para yok, sorumluluk sizde, yetki sizde, hayvanlar sokakta katledin onları demek. CHP’li belediyeler bunu yapmayacak elbet ama bunu yapacak birçok belediye başkanı çıkacak."

'SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMEK ÜZERE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ'

"Muğlak ifadeler var. Kamu güvenliği tehdit altındaysa diyor. Birisine göre bir tek köpek bile kamu güvenliğini tehdit ediyor olabilir. Bunun tarifi nedir? Kamu güvenliğinin tehdit altında olup olmadığına kim karar verecek? Engelli hayvanların doğrudan itilafının önünü açan, çok kötü kullanılmaya müsait bir ifade var. Bu yüzden biz buna karşı CHP hayvan hakları yasasında CHP grubu kırmızı alarmdadır. En üst düzey kırmızı alarmdadır. Çok özel ve sağlık sorunlarına dayalı ve birinci derece akrabaların sağlık sorunlarına dayalı mazeretler hariç grubumuz Meclis’te mücadelesini sürdürecektir. Kırmızı alarm halindeyiz ve bu yasanın yasalaşmaması, yok çoğunluk gücüyle yasalaşıyorsa da tarih önünde biz sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere gereğini yapacağız.”

Ali Babacan da yanlış politikalar nedeniyle sokak hayvanlarının sayısında 'patlama' yaşandığını söyledi. "Hayvan haklarından ödün vermeden çözüm bulmak durumundayız. Zor bir konu" diyen Babacan, iktidarın bu işi belediyelere devredip geri çekilme ihtimalini de takip edeceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar