Özgür Özel'den 'normalleşme' temalı Gezi Direnişi mesajı

Özgür Özel'den 'normalleşme' temalı Gezi Direnişi mesajı
Özgür Özel, Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümünde bir mesaj yayımlayarak "Son yılların en barışçıl, en geniş katılımlı sivil eylemi" dedi. 'Normalleşme' vurgusu yapan Özel, Gezi tutuklularının bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları çağrısı yaptı.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Direnişi 'son yılların en barışçıl, en geniş katılımlı sivil eylemi' olarak niteleyen Özgür Özel, Gezi Davası tutukluları üzerinden bir 'normalleşme' mesajı vererek "Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Osman Kavala'nın bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları ülkenin normalleşmesi önündeki en büyük fırsattır" dedi.

Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilerek yerine Topçu Kışlası yapılmasına karşı başlayan ardından tüm Türkiye'ye yayılan Gezi Direnişi'nin üzerinden tam 11 yıl geçti. Özgür Özel de Direniş'e ilişkin bir mesaj yayımladı.

'EN BARIŞÇIL, EN GENİŞ KATILIMLI SİVİL EYLEMİ'

Özel'in paylaşımı şu şekilde:

"Son yılların en barışçıl, en geniş katılımlı sivil eylemi #Gezi11Yaşında. Gezi sürecinde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı saygıyla anıyorum.

'NORMALLEŞME ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK FIRSAT'

Haksız yere cezaevinde tutulan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Osman Kavala'nın bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları ülkenin normalleşmesi önündeki en büyük fırsattır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar