AKP'li Özlem Zengin tepki çeken sözlerini savundu: Talimatla bebek sahibi oluyorlar

AKP'li Özlem Zengin tepki çeken sözlerini savundu: Talimatla bebek sahibi oluyorlar
Çıplak arama işkencesi gören insanları hedef alan AKP'li Özlem Zengin tepki çeken sözlerini savunmaya devam etti.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bugün geldiğimiz noktada da bu insanlar talimatla bebek sahibi oluyorlar, ‘Hamile, bebekli kadınlar cezaevinde var’ demek için" ifadelerini kullandı.

Cezaevi ve karakolda çıplak arama işkencesine maruz kalan kadınları hedef alarak, "Onurlu ve ahlaklı kadın bir sene beklemez" diyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin büyük tepki çeken sözlerini savunmaya devam etti. Zengin, cezaevlerinde 'talimatla hamile kalan kadınlar olduğunu' öne sürdü. 

Çıplak arama işkencesine maruz kalan kişilerin neden 'yapma' demediğini sorgulayan Zengin, "Benim ömrüm kadın hakları mücadelesiyle geçti. Amaç başörtüsü ve çıplak kelimesini yan yana getirerek inançlarımıza saldırmak. FETÖ, PKK ve HDP kol kola, CHP de aynı yoldan gidiyor" ifadelerini kullandı. 

'BİR ŞEY SİZİ RAHATSIZ ETTİYSE 'YAPMA' DEMEZ MİSİNİZ?'

Ülke TV'de yayınlanan bir programa konuk olan AKP'li Zengin, tepki çeken sözlerini savunmaya şöyle devam etti:

"Önce başörtüsü direnişini kırdılar. Bugün geldiğimizde nokta da hayatları boyunca her durumda baş açmayı savundular. İşin gerektiyorsa açmalısın, eşin askerse açmalısın dediler. Tavsiye ettikleri yöntem bu oldu. Bugün geldiğimiz noktada da bu insanlar talimatla bebek sahibi oluyorlar, ‘Hamile, bebekli kadınlar cezaevinde var’ demek için. 1,5 yıl sonra akılları başlarına geliyor. Bir şey sizi rahatsız ettiyse oradaki insana ‘yapma’ demez misiniz? Avukatınıza ‘bana bu yaptılar’ demez misiniz?

'ONUR VE AHLAK YASAKLI KELİMELER Mİ OLDU?' SAVUNMASI

Başörtüsü ve çıplak kelimesini yan yana getirerek değer sistematiğimize zarar vermek istiyorlar. ‘Onurlu, ahlaklı kadın’ kelimelerime takılıyor; artık bunlar yasaklı kelimeler mi oldu? Bunları söyleyince aklınıza sadece cinsellik mi geliyor? Hayatımda iffet kelimesini hiç kullanmadım. Bu kelime benim telaffuz etmediğim bir kelimedir." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar