Şenyaşarlar katliamının ‘konuşmayan tanığı’ AKP’den aday adayı

Şenyaşarlar katliamının ‘konuşmayan tanığı’ AKP’den aday adayı
Şenyaşar ailesinin katledilmesinin tanıklarından biri olan ancak tanık olmasına rağmen sessizliğini koruyan eski Urfa Valisi Abdullah Erin, AKP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu.

Artı Gerçek - Urfa Valisi iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan valiler kararnamesiyle merkeze çekilerek, Mülkiye Başmüfettişi yapılan Abdullah Erin, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde AKP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Erin, istifasını ve adaylığını sosyal medya hesabından “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olmak için görevimden ayrıldım. Medeniyetler Şehri, ana/baba yurdu Mardin’ime hizmet için çıktığımız bu yolculuğun, hayırla neticelenmesini Rabbimden niyaz ederim” diyerek duyurdu.

Erin, Urfa’da vali olarak görev yaptığı sırada Şenyaşar ailesinin katledilmesinin bizzat tanığıydı.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinden 10 gün önce Urfa'nın Suruç ilçesinde esnaf ziyareti yapan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Şenyaşarlara ait işyerinde karşılık bulamayınca koruma ve yakınlarıyla birlikte silahlı saldırıda bulunmuştu. Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında Celal, Ferit, Mehmet, Adil ve Fadıl Şenyaşar kardeşler iler AKP'li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ve aileden yedi kişi yaralanmıştı.

Yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi'nde Yıldız’ın ağabeyi vefat edince, hastanede bulunan Yıldız’ın yakınları, başka hastaneye sevk edilmeleri gerekirken aynı hastaneye götürülen Şenyaşar kardeşlere sağlık personellerinin arasında saldırmıştı. Celal Şenyaşar, kırılan serum şişesiyle boğazı kesilerek öldürülmüştü Diğer yaralı kardeşlerden Adil Şenyaşar, hastane içinde sağlık çalışanlarının gözü önünde tabancayla kafasına sıkılarak öldürülmüştü. Hastaneye koşan Esvet Şenyaşar ve anne Emine Şenyaşar da, hastanenin acil servis girişinde saldırıya uğradı. Baba Şenyaşar, Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek öldürülmüştü.

YAPILAN ÇAĞRILARA RAĞMEN KONUŞMADI

Hastanede yaşanan linç ve ölümler esnasında dönemin Urfa Valisi, bugün AKP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Abdullah Erin, Suruç Kaymakamı Tarık Açıkgöz ve dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba hastane bahçesindeydi. Hastanedeki devlet erkanı ve üst düzey güvenlik durumuna rağmen, hastane kamera kayıtları bir saati aşan bir zaman diliminde sökülerek yok edildi, hastanede sarı alanda saldırılan Esvet Şenyaşar’ın etrafa saçılan kanı boyanarak deliller temizlendi. Erin, katliamın üzerinden geçen yıllara rağmen bugüne kadar katliama dair tek bir açıklama yapmadı. Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın defalarca yaptığı çağrıya rağmen Erin, sessizliğini korurken, katliamdan 4 yıl sonra tutuklanan AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, katliam esnasında Abdullah Erin ile birlikte kaldığını belirterek Erin’i “suçsuz olduğuna” dair tanık olarak gösterdi. (MA)

Öne Çıkanlar