AKP’li başkanın korumalarının gazeteci Sinan Aygül'e saldırısına tepki yağdı: 'Geylani o koltukta saniye bile oturmamalı'

AKP’li başkanın korumalarının gazeteci Sinan Aygül'e saldırısına tepki yağdı: 'Geylani o koltukta saniye bile oturmamalı'
Gazeteci Sinan Aygül'ün, AKP’li Belediye Başkanı Geylani’nin korumalarının saldırısına uğramasına tepki yağdı. Pek çok siyasetçi ve gazeteci saldırıyı kınadı: "İzahı, faşizmi içselleştiren iktidarın nefret ve linci toplumun iliklerine işleten pratikleri."

Artı Gerçek - Gazeteci Sinan Aygül, AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumalarının saldırısına uğradığını duyurdu.

Aygül, iki gün önce sosyal medya hesabından Tatvan Belediyesi’yle ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirmişti.

Aygül, bunun üzerine saldırıya uğradığını ve ölüm tehdidi aldığını duyurdu:

“Biraz önce Tatvan’da belediye başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfrederek ‘Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin’ diye tehditler ettiler. Tavan Devlet Hastanesine götürülüyorum.”

AYGÜL'ÜN SALDIRIYA UĞRAMASINA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Aygül'ün saldırıya uğraması sosyal medyadan pek çok kişinin tepkisini çekti.Pek çok gazeteci, siyasetçi ve yurttaş saldırıyı kınadı.

Gazeteci Timur Soykan, "Tatvan Bld. Bşk. Mehmet Emin Geylani o kolltukta saniye bile oturmamalı. Onun yeri sanık sandalyesi. Ülkede gram adalet kaldıysa tüm meslektaşlarımızla Sinan Aygül'e yapılan saldırının hesabını sormalıyız. Kaleşler kamuoyu vicdanında, mahkemede mahkum olmazsa yazıklar olsun bize" ifadelerine yer verdi.

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da "Güpegündüz bir gazeteci, biri polis(!) olan belediye başkanı korumaları tarafından saldırıya uğruyor! Sinan Aygül’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Belediye başkanı için gereken yaptırım uygulanmalı, polis ve diğer saldırgan yargılanmalıdır" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Ekonomik krizi ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görsel tasarımlar yapıp sosyal medya hesaplarından paylaşan, ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Mahir Akkoyun da "Bu videoyu yayalım. AKP'li Tatvan Belediye Başkanı'nın yolsuzluklarını gündeme getiren gazeteci Sinan Aygül, bir polis memuru ve başkanın korumasının saldırısına uğruyor. Polis memuru ayırmaya gelen vatandaşları tehdit edip silah çekiyor. AKP'nin düzeni bu" dedi.

Gazeteci Banu Güven de, "Gazeteciye saldırma, etraftakilere de silah çekme cesaretini cezasızlıktan alıyorlar. Saldıran açığa alınmış, yeter mi? Yargılanması da gerekir. Peki belinde silahla, gazeteci Sinan Aygül’ü kurtarmaya çalışanları engelleyen? Bu saldırı cezasız kalmamalı. Çok geçmiş olsun" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

BEŞTAŞ: BUNUN İZAHI FAŞİZMİ İÇSELLEŞTİREN İKTİDARIN NEFRET VE LİNCİ TOPLUMUN İLİKLERİNE İŞLETEN PRATİKLERİDİR

Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş şu paylaşımda bulundu:

"Gazeteci Sinan Aygül’e diş çekiminden çıkarken daha önce kendisini takip eden Tatvan Belediye Başkanı Emin Geylani'nin korumaları (biri boksör olan yeğeni, diğeri belinde silahıyla polis) Engin Kaplan ve Yücel Baysali; Aygül'e arkadan habersizce saldırdılar. Belediye Başkanının haberi yokmuş!!! (Nasıl oluyorsa!) Bunun izahı faşizmi içselleştiren iktidarın nefret ve linci toplumun iliklerine işleten pratikleridir.

Zira İçişleri Bakanından açıklama yok! Basına sansür level mi atladı! Bu olayda da polise cezasızlık, belediye başkanını koruma yolu tercih edilirse, biliniz ki direkt sorumlu iktidardır! Sinan Aygül’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve yetkililerin belediye başkanı için gereken yaptırımı uygulamasını, polisi ve diğer saldırganı yargıya teslim etmesini istiyoruz."

BİTLİS KESK ŞUBELER PLATFORMU: BASIN EMEKÇİLERİNİN DOĞRUDAN HEDEF ALINDIĞININ GÖSTERGESİ

Bitlis Kesk Şubeler Platformu tarafından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül bugün diş hekimi muayenesi sonrasında sokak ortasında Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin belediye çalışanı aynı zamanda akrabası olan boksör koruması Y.B ve polis koruması E.K tarafından öldürülesiye planlı bir saldırıya maruz kalmıştır .öldürmeye teşebbüs edilirken Müdahale etmek isteyen halka karşı koruması önce saldırmış sonrasında darp etmiş ve silahını göstererek terör estirmiştir.

Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi ardından Aygül’ün elmacık kemiği ve kafatasında meydana gelen kırıklar yüzünden Van veya Diyarbakır'a sevk için yönlendirilmiştir.

Daha önce bir çok kez yaptığı haberler sonrasında siyasetçilerin hedefi haline gelerek gözaltına alınmış akıl almaz hukuk skandallarıyla gündeme gelmiştir .

Aygül’ün yaptığı yolsuzluk ve ihale haberleri sonrasında planlanmış bir saldırı girişiminin oluşu basın emekçilerinin doğrudan hedef alındığının göstergesidir.

Bitlis Kesk Şubeler Platformu olarak Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygün’e acil şifalar diliyor yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Görüntülerde saldırıyı gerçekleştiren faillerinin ve azmettirenlerin bir an önce hukuk önünde hesap vermesi çağrımızı yeniliyor ve davanın takipçisi olacağımızı yeniliyoruz.

BURADAYIZ !

Özgür Basın Susturulamaz!"

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar