Meclis'ten ortak 'deprem' bildirisi: OHAL için toplanılacak

Meclis'ten ortak 'deprem' bildirisi: OHAL için toplanılacak
Meclis Genel Kurulu’nda, 5 siyasi partinin ortak imzası ile deprem felaketine ilişkin bildiri okundu.

Artı Gerçek - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Şentop, kendi imzasının da olduğu; AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP grup başkan vekillerinin ortak imzası ile kaleme alınan deprem felaketine ilişkin bildiriyi okudu.

Şentop, şunları söyledi: "TBMM Başkanlığı ve TBMM’nde grubu bulunan tüm siyasi partiler olarak, söz konusu depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Halen enkaz altında bulunan vatandaşlarımıza bir an evvel ve sağ olarak ulaşılmasını temenni ediyor, bunun için her birimiz dua ediyoruz. Acımız tarifsizdir. Bu kara günde devletimiz bütün birimleri ile teyakkuzda olup, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için tüm gayreti ile çalışmaktadır. Milletimizin acısı, milli iradenin tecelligahı olan Meclis'imizde de derinden hissedilmektedir. Bu süreçte devletimizin tüm kurumları gibi Meclis'imiz de ayaktadır ve yaşananları, her boyutu ile yakından takip etmektedir. Milletvekillerimizin büyük kısmı, depremden etkilenen yerleşim birimlerimizdeki çalışmaları yakından izlemek ve yardım çalışmalarına bizzat katkı sunabilmek amacıyla bölgeye intikal etmiş bulunmaktadır. Meclis'imiz, bu elim zaman diliminde milletvekillerimizin, depremden etkilenen halkımızın acısını yerinde paylaşabilmesi ve deprem sebebiyle oluşan yaraların sarılmasına katkı sunabilmesi için çalışmaktadır."

OHAL KARARI GÖRÜŞÜLECEK

Öte yandan deprem nedeniyle 5 siyasi partinin ortak kararı ile Meclis Genel Kurulu çalışmalarına ara verecekti. Genel Kurul’da bugün deprem bildirisinin okunmasının ardından çalışmalara ara verme kararı okunacaktı. Ancak Genel Kurul'un toplanma saatinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün itibarıyla OHAL kararını duyurmasıyla, oturuma ara vermek zorunda kalınıldı. Verilen arada, OHAL kararının bugün Genel Kurul’da oylanması görüşü ağırlık kazandı. Ancak Resmi Gazete’de yayımlanmadığı göz önüne alınarak, yarına bırakılmasına karar verildi.

TBMM Başkanı Şentop, Genel Kurul çıkışında gazetecilere OHAL ile ilgili "Karar alındıktan sonra aynı gün içeresinde Meclis’e sunulur. Vekil sayısı ile ilgili şart yok" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar