Ümit Dikbayır’dan 'taciz' iddiasına yanıt: Bazı parti yetkililerimiz anlattığımda rezil olacaklar

Ümit Dikbayır’dan 'taciz' iddiasına yanıt: Bazı parti yetkililerimiz anlattığımda rezil olacaklar
İYİ Parti'de çalışan bir kadına tacizde bulunup işten attığı iddiasıyla kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen vekil Dikbayır, Disiplin Kurulu toplantısı öncesi konuştu: "Bazı parti yetkililerimizin çok utanacağı bir şey var, rezil, kepaze olacaklar"

Artı Gerçek - Partide çalışan bir kadına tacizde bulunduğu, daha sonra işinden atılmasını sağladığı iddiasıyla kesin ihraç talebiyle İYİ Parti Yüksek Disiplin Kurulu’na verilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Onun altında bazı parti yetkililerimizin çok utanacağı bir şey var. Anlattığım zaman rezil, kepaze olacaklar” dedi.

İYİ Parti'nin Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti’den ihraç edildikten sonra hakkında ortaya atılan ‘partili bir kadını taciz ettiği’ yönündeki iddiayı yalanlamıştı. Partisinden istifa etmeyeceğini belirten Dikbayır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in etrafındaki kişilerce yanlış yönlendirildiğini savunmuştu.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e açıklamalarda bulunan Dikbayır, “Konu, buralara nasıl geldi, nasıl getirildi, bambaşka yere nasıl evrildi? Anlaşılır gibi değil. Bu saatten sonra partimizden istifa etmeyeceğim, sonuna kadar duracağım” dedi.

'YAZIK EDİLİYOR'

Ümit Dikbayır'ın açıklamaları şu şekilde:

“Açıkçası 5-10 gün sonra partimizden istifa etmeyi düşünüyordum. Bağımsız kalacaktım. Ama iş madem bu hale getirildi, ben de sonuna kadar mücadele edeceğim. Yani yazık ediliyor. O kadar çok arayan var ki partili partisiz. Yazık ediyorlar partiye.

'BAZI ŞEYLERİ ANLATMAYA UTANIYORUM'

Onun altında bazı parti yetkililerimizin çok utanacağı bir şey var. Ben onu anlattığım zaman rezil, kepaze olacaklar. Bazı şeyleri anlatmaya utanıyorum. Partide tacizde bulunulduğu öne sürülen kadını işten çıkarıp olayın üstünü kapattılar. O kızcağız da işten çıkarılmasını benden biliyor. Şimdi bilemişler, 5 sene önce işten çıkarttıkları bu kişiyi işe almışlar sırf bana iftira atsın diye.

'BANA AÇIKÇA İFTİRA ETTİLER'

O zaman bu kızın kiminle ilişkisi bulunduğu, bu olayı kimin örtbas ettiği biliniyor. Genel Başkana doğru bilgi verilmiyor, yine bir dedikodu üzerinden gidiyor. Yarın bir gün anlattığım zaman ne yapacak? Evet, bunları açıkça anlatmak zorundayım. Çünkü bana açıkça iftira ettiler. Benim de çoluk çocuğum var. Öyle şey olur mu?”

BUGÜN SAVCILIĞA DİLEKÇE VERECEK

Ümit Dikbayır, bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na hakkındaki iddiaların araştırılması için dilekçe verecek. Ayrıca TBMM Başkanlık Divanı’na dilekçe verip, iddia konularıyla ilgili dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyecek.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta grup toplantısında, "Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim. İyiler Hareketi cep doldurmaya kalkışanların karşısında, sırtında yara olmayan, tertemiz, gözümün içine baksan arkasının görüldüğü insanlardan oluşan bir partidir. Bunun dışında davrananların içimizde yeri yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Akşener'in bu ifadelerle Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Antalya Milletvekili Uğur Poyraz'ı kastettiği öne sürülmüştü.

Ümit Dikbayır ise Akşener'in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham edilmişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Dikbayır'ın kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıklamıştı. Hakkında 'partili bir kadını taciz etme’ iddiası öne sürülen Ümit Dikbayır, karar değiştirerek istifa etmeyeceğini duyurmuştu.

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Dikbayır’ın partideki bir kadına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini yazmıştı. Saymaz, bu olayın Akşener’in “fuhuş oteli işleten emniyet müdürü” iddiasıyla da ilgili olduğunu öne sürmüştü.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar