AKP Akçakale İlçe Başkanı Yıldık ve İlçe Teşkilatı istifa etti

Urfa'da AKP'deki istifalara bir yenisi daha eklendi. AKP Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ile beraber AKP Akçakale İlçe Teşkilatı da istifa etti.

Ali Güzel


URFA - Urfa'da AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Kasım Gülpınar'ın istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nin büyükşehir belediye başkan adayı olmasının ardından AKP'de başlayan istifalar sürüyor.

AKP Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, 10 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yıldık, açıklamasında "2014 yılından itibaren yürüttüğüm AK Parti Akçakale İlçe Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Bugüne kadar benimle yol yürüyen dava arkadaşlarımıza, üyelerime ve hemşehrilerime şükranlarımı sunarım" dedi.

Yıldık ile beraber AKP Akçakale İlçe Teşkilatı da istifa etti. İstifalara gerekçe olarak ise AKP'nin Akçakale'de aday olarak Abdulhakim Ayhan ismini göstermesi öne sürüldü.

İSTİFA EDENLERİN YENİ ADRESİ YRP OLDU

31 Mart yerel seçim sürecinde Urfa'da AKP'de birçok isim istifa etti. Gülpınar'ın ardından AKP'den istif eden önceki dönem Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve önceki dönem Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de Yeniden Refah Partisinden aday oldu. Geçtiğimiz günlerde AKP Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir ve İl Başkanlığının 'görevden alındı' dediği AKP Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan da istifa etmişti. Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya da önceki gün 17 meclis üyesi ile birlikte AKP'den istifa ettiğini açıklamıştı.

Öte yandan ocak ayından bu yana AKP'nin Urfa'daki teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev yapanlar arasında istifa eden başka isimler de oldu. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar