Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Artı Gerçek'i yanıtladı: Önceki döneme dair tespit süreci başlattık

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Artı Gerçek'i yanıtladı: Önceki döneme dair tespit süreci başlattık
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, görevde bulunduğu 27 günü değerlendirdi: "Hizmetleri durma noktasına getiren bir belediye devralmadık. Belediyenin finansal durumunu ve önceki dönem çalışmalarının tam tespiti için değerlendirme süreci başlattık."

Müzeyyen YÜCE


İSTANBUL - Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 49,9 oy oranıyla yaşanan değişim rüzgârının sembol isimlerinden biri oldu.

Uzun yıllardır AKP tarafından yönetilen ve iktidarın İstanbul'da ‘kale konumundaki’ ilçelerinden biri haline gelen Üsküdar’da sadece seçimi kazanmakla kalmayan Dedetaş, aynı zamanda ilçenin ilk kadın belediye başkanı olarak da dikkat çekti.

20 yıldır devam eden AKP geleneğinin son bulduğu ilçede yaklaşık bir aydır belediye başkanlığı koltuğunda oturan Dedetaş, Artı Gerçek'e konuştu. Dedetaş, göreve gelir gelmez hiç zaman kaybetmeden çalışmalara başladıklarını söyledi.

sinemdededas.jpg

‘PROJELERİMİZİN MERKEZİNDE ÜSKÜDARLILARIN BEKLENTİLERİ OLACAK’

Üsküdar'da üretecekleri projelerin merkezinde ‘ilçe sakinlerinin beklentileri’ olacağını ifade eden Dedetaş, bir yandan da önemli bir sorun haline gelen kent yoksulluğuna dikkat çekerek sosyal yardım projelerinin hızla hayata geçirileceğini anlattı.

Dedetaş, “Söz verdiğimiz gibi, emeklilerimize yönelik pazar destekleri, mahalle lokantaları ve emekliler lokali gibi sosyal inisiyatiflerle Üsküdar daha da güçlenecek. İlkokul çağındaki çocuklarımıza gıda, giyim ve kırtasiye yardımı sağlamak gibi eğitim odaklı projelerimizle de ailelerimizin yanında olacağız” diye ekledi.

‘ÜSKÜDAR’I CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ’

Yerel ekonomiyi kalkındıracak ve esnafı destekleyecek projelerin bir an önce hayata geçirileceğini belirten Dedetaş, Üsküdar’ı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti:

"Üsküdar'ı, sadece bir geçiş noktası olmanın ötesine taşıyarak hem halkımızın hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerimizin ve misafirlerimizin uğrak yeri olan bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz."

sinem-dedetas.jpg

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SOMUT ADIMLAR ATMAKTA KARARLIYIZ’

Olası İstanbul depremi dikkate alındığında kentsel dönüşüm de Üsküdar’ın öncelikli sorunları arasında yer alıyor.

İlçedeki yapı stokunun büyük bir bölümünün 1999 öncesi yapılar olduğunun altını çizen Dedetaş, kentsel dönüşüm konusunda somut adımlar atmakta kararlı olduklarını belirtti.

Dedetaş, Üsküdar’ın büyük bir bölümünü oluşturan 1999 öncesi yapıları modernize etmeye yönelik projeleri hayata geçireceklerini söyledi:

"Projeler sadece deprem güvenliğini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda mahallelerimizin sosyal donatı ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde planlandı. Belediye olarak, vatandaşlarımız ve müteahhitler arasında adil bir aracı görevi görecek ve her türlü projede finansal danışmanlık desteği sağlayacağız. Kısacası seçim kampanyamızda komşularımıza yapma sözü verdiğimiz tüm projelerimizi hızla hayata geçirmek için çalışıyoruz.”

'HİZMETLERİ DURMA NOKTASINA GETİRECEK BİR BELEDİYE TESLİM ALMADIK’

Yerel seçimler sonrası AKP’den CHP’ye geçen birçok belediyenin borç yükü altında olduğu açıklanmıştı.

Dedetaş, Üsküdar Belediyesi ile ilgili ‘çok vahim bir tablonun’ ortaya çıkmadığına işaret etti ve şöyle dedi:

"Belediyenin süregiden işlerinden oluşan hak edişleri ve personel ödemeleri sebebiyle oluşan vergi ve prim borcu gibi borçları mevcut tabii ki. Ancak hizmetleri durma noktasına getirecek bir belediye teslim almadık."

‘USULSÜZ VE HATALI UYGULAMA TESPİT EDERSEK GEREKENİ YAPACAĞIZ’

Belediyenin gerek finansal durumu gerekse önceki dönemde yapılan çalışmaların tam tespiti için detaylı bir değerlendirme süreci başlattıklarını da vurgulayan Dedetaş, sonraki aşamalara ilişkin şu bilgiyi paylaşıyor:

"Usulsüz veya hatalı bir uygulama tespit edersek süreci tüm boyutlarıyla değerlendirecek ve gereğini yapacağız. Bu değerlendirmeler ayrıca ileriye dönük planlarımızı şekillendirmemiz için bir temel oluşturacak. Amacımız, Üsküdar'ın kaynaklarını en etkili biçimde kullanarak tüm Üsküdarlıların yararına olacak projeleri hayata geçirmek. Her yeni dönem, önceki dönemlerden devralınacak bazı olası zorlukları ve borçları da beraberinde getirir. Bizim görevimiz, bu zorlukların üstesinden gelmek ve Üsküdar için sosyal belediyecilik anlayışımız ile adil, şeffaf, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir hizmet vermek.”

‘İLERİYE DÖNÜK AJANDALAR İLE DEĞİL BULUNDUĞUM KONUMUN HAKKINI VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM’

sinem-dedetas2.jpeg

Yerel seçimlerin dikkat çeken bir ismi olarak hakkında yapılan ‘geleceğin İBB Başkanı’ yorumlarına ise temkinli yaklaşıyor Dedetaş.

Önceliğinin ‘Üsküdar'ın ihtiyaçlarına ve sorunlarına odaklanmak’ olduğunu söyleyen Dedetaş, “Her zaman yaptığı işin en iyisini yapmaya çalışan biri oldum. Cumhuriyetin sağladığı fırsatın eşitliği sayesinde bugünlere geldim. Kendimi her zaman Cumhuriyete karşı sorumlu hissettim, bu kazanımları en doğru şekilde kullanmak ve fayda üretmeyi hedefledim. Bu sebeple ileriye yönelik “planlar ve ajandalarla” değil, bulunduğum konumun hakkını vermek için çalışıyorum” dedi.

Öne Çıkanlar