Yeşil Sol Parti adayı Kenanoğlu: Adıyamanlılar sandıklarda AKP'den hesap soracak

Yeşil Sol Parti adayı Kenanoğlu: Adıyamanlılar sandıklarda AKP'den hesap soracak
Yeşil Sol Parti Adıyaman adayı Ali Kenanoğlu, Adıyaman’da üç vekil çıkararak birinci parti olmayı hedefledikleri söyledi. Kenanoğlu, ‘Tüm depremzedelere sandıklara gitme ve hesap sorma çağrısı yapıyoruz’ dedi.

Artı Gerçek - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayı Ali Kenanoğlu, her konuda hazırlık yaptıklarını, sandık güvenliği sağlayacaklarını belirterek, Adıyamanlılara hesap sormaları için sandık başına gitme çağrısı yaptı.

Kenanoğlu, deprem bölgelerinde insanların hala can derdinde olduğunu kaydederek, insanların acılarının taze olduğunu, seçim havasına giremediklerini belirtti. Özelikle kentten göçen 10 binlerce seçmen bulunduğunu dile getiren Kenanoğlu, partileri aracılığı ile Adıyamanlıları oy kullanmaları için sandık başına taşıyacaklarını ve geri istedikleri yere götüreceklerini ifade etti.

Sandık güvenliğine dikkat çeken Kenanoğlu, "Birçok noktada şaibe var. Mesela Kolik (Kahta) ilçesinde boş bir araziye 134 seçmen kaydedildiğini tespit ettik ve sildirdik. Bunun gibi sıkıntılardan kaynaklı muhalif partilere de çağrımızdır, sandık güvenliğini sağlamalıyız" dedi.

‘ADIYAMANLILAR SANDIKLARDA AKP'DEN HESAP SORACAK’

Elazığ depreminden sonra Meclis’te kurulan komisyonun üyesi olduğunu söyleyen Kenanoğlu, şunları söyledi:

"Depreme dair araştırmalarımız oldu. Böyle bir depremin yaşanacağı tespiti yapılmıştı. Bu tespite rağmen iktidar herhangi bir tedbir almadı. Tedbirsizlik bu ağır faturayı karşımıza çıkardı ve çok sayıda can yitirdik. Adıyaman adeta unutuldu. Bu sebeplerle Adıyamanlılar sandıklarda AKP'den hesap soracak. Sonrasında hukuksal hesap soracağız. Tüm depremzedelere sandıklara gitme ve hesap sorma çağrısı yapıyoruz.”

‘BİZ ADIYAMAN’IN YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ’

Yeşil Sol Parti'nin en az 100 vekil ile parlamentoya gidip deprem kentlerini yeniden ayağa kaldırmak istediğini ifade eden Kenanoğlu, şunları kaydetti:

"Adıyaman’da çok sayıda can yitirdik, yitirmediklerimizde aylardır çadır kentlerde gelecek kaygısı ile yaşama tutunmaya çalışıyor. Kentte insanlar sadece canlarını değil, işlerini, varlıklarını da yitirdi. Biz Adıyaman’ın yeniden inşa edeceğiz. Bunu Adıyamanlılarla ile birlikte yapacağız, çünkü kent sadece bina ve iş değil aynı zamanda tarih, kültürdür. Kent tarihine ve kültürüne yakışır şekilde inşa edilmeli."

‘BİRİNCİ PARTİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Adıyaman’da birinci parti olmak için çalışma yürüttüklerini dile getiren Kenanoğlu, "Adıyaman tüm renkleri, tarihi, kültürüyle bizimdir. Çalışmalarda kendimizi, partimizi, programımızı anlatıyoruz. Halkımızın bize gösterdiği ilgi, alaka ve güvenden üç vekil ile birinci parti olma çalışması yürütüyoruz."(MA)

Öne Çıkanlar