Vali, Sinan Oğan'a saldırıyı 'demokratik' buldu

Vali, Sinan Oğan'a saldırıyı 'demokratik' buldu
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sinan Oğan’a yapılan saldırıyı ‘demokratik hakkın ifadesi' olarak değerlendirdi. POLİTİKA- Eski MHP milletvekili ve Genel...

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sinan Oğan’a yapılan saldırıyı ‘demokratik hakkın ifadesi' olarak değerlendirdi.

POLİTİKA- Eski MHP milletvekili ve Genel Başkan adayı Sinan Oğan'a 16 Nİsan'da yapılacak referandumda ‘Hayır' kampanyası kapsamında  gittiği Yozgat'ta yapılan saldırı Yozgat valisi tarafından  demokratik bir tepki olarak değerlendirildi.

Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki ‘Hayırlı Anadolu Yürüyüşü’ etkinliği sırasında  konuşma yapmak için kente giden MHP’li eski vekil, özel minibüsle kültür merkezine girdiği sırada bir grup ‘Bozkurt Sinan’ diye bağırırken, başka bir grup da ‘Hareketin lideri, Devlet Bahçeli’ diye slogan atmıştı.

İki grup arasında yumruk ve sopalarla kavga çıkarken, ‘torpil’ patlamasına benzeyen sesler de duyulurken, çevik kuvvet biber gazı kullanarak olaylara müdahale etmişti. Çıkan arbedede  sivil polislerden ikisi yumruk darbesi alarak yere düşmüş bazı polisler ise  aldıkları darbelerden ötürü hastaneye kaldırılmıştı.

Sinan Oğan saldırıdan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve ve bazı MHP’li  yöneticileri sorumlu tutmuştu.

İlde yaşanan olaylarla ilgili Akit TV yayınına bağlanan Yozgat Valisi saldırıyla ilgili olarak, "Bu demokratik sürecin meşruiyetine herhangi bir halel gelmemesi için elimizden gelen tüm tedbirleri alıyoruz. Sayın Oğan’ın vilayetimize gelmesinden dolayı gerekli tüm tedbirleri aldık. Onun ki demokratik bir haksa karşı taraf da buna karşı demokratik hakkını ifade etti." şeklinde konuştu.

Valinin bu değerlendirmesi sonrasında Sinan Oğan twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yozgat Valisi @KemalYurtnac bizim salon toplantımıza karşı bize saldıranların bu saldırısına demokratik hak dedi. Yazıklar olsun sana!" ve  "Yozgat valisini uyarıyorum. Bu şiddete ‘demokratik hak’ sözünü düzeltmezse ilk gördüğüm yerde ben de demokratik hakkımı kullanacağım." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar