Her devrin sağlık deposu

Her devrin sağlık deposu
Sarımsak Antik Mısır'dan bugüne tedavi ve lezzet aroması olarak kullanılıyor.

YAŞAM-  Sarımsağın kökeni Orta Asya'ya dayanıyor. Araştırmalara göre, ilk sarımsak türü muhtemelen beş bin yıl öncesinde kullanılmış. Antik Mısırlılar da sarımsağı güçlendirme ve şifa aracı olarak kullanmışlardı. Ayrıca eski Yunan ve İtalya'da da iltihaplı hastalıkların ve iltihapların tedavisinde kullanılıyordu.

SARIMSAĞIN FAYDALARI NELER?

Sarımsak birçok vitamin ve mineral içerdiğinden tıbbi bir bitki. Anti-inflamatuar ve antibakteriyel etkiye sahip. Buna ek olarak, sarımsak antioksidandır ve içerdiği sülfür bileşiği ve sarımsağa kokusunu veren allicin sayesinde sınırlı hücre işlevlerine veya DNA hasarına karşı koryucudur. Vücuttaki zararlı serbest radikalleri daha iyi yakalamak için enzimleri Glutathione peroxidase aktive eder. Ayrıca sarımsak sindirimi uyarır ve sindirim sistemi bölgesindeki gaz rahatsızlığını gidermeye yardımcı olur. Tüm sindirim sistemini güçlendirir. İdrar yolu enfeksiyonlarını yavaşlatır. Kolestrol seviyesini düşürürek kan dolaşımını uyarır. Düzenli sarımsak tüketiminin, kalp ve damar problemlerinde, tromboz rahatsızlıklarında, kalp krizi ve inme gibi hastalıklar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu gözlemlenmiş.

SARIMSAK NE KADAR YENMELİ? 

Sarımsağın sağlığı geliştirici özelliklerini ortaya çıkarmak istiyorsanız, günde yaklaşık 5 gram sarımsak yenmeli, yani bir kalın diş. 

Sarımsak harici uygulandığında da cilt problemleri için de iyi bir yardımcıdır. Bir diş kesildiğinde kükürt içeren allisin maddesi salınır, bu madde de sivilcelerin, siğillerin ve kirli cildin tedavisi için kullanılabilir. Problemli bölgelere günde birkaç kez bir diş sarımsak rendelenip sürülebilir. Ayrıca eğer çiğ tüketemiyorsanız etkisi biraz azalsa da sarımsak, kurutulmuş toz halinde veya hap şeklinde de alınabilir.


 

Öne Çıkanlar