Arjantin Cezaevi'nden Serkan Kurtuluş'la yaptığım söyleşi

'Andrew Brunson’ın vurulmasını istiyorlardı.'

'Fetö Borsası' iddiasında bulunduktan sonra yurt dışına kaçan ve şu an cezaevinde bulunan Serkan Kurtuluş'la, sığınma talebinde bulunduğu Arajantin'e telefonla ulaşarak son durumu konuştum.


Serkan Kurtuluş: Alo

Ahmet Nesin: Merhaba

SERKAN KURTULUŞ: Merhaba Serkan Kurtuluş ben

AHMET NESİN: Nasılsınız?

SERKAN KURTULUŞ: Teşekkürler siz nasılsınız?

AHMET NESİN: Teşekkür ederim. Bir dakika kayda geçiyorum bir dakika. Şimdi ben esasında bir şeyi merak ediyorum. Olay genelde bu şeyin etrafında dönüp duruyor, işte Süleyman Gençel, Nüket Hotar ve Ahmet Kurtuluş üzerinde dönüp duruyor, bir de Brunson olayı var. Olaylar sırf bununla sınırlı mı yoksa daha geniş bir bölüm var mı?

SERKAN KURTULUŞ: Bunlar aslında çok organize bir şekilde çalışıyorlardı. Bunların içinde istihbarat şube müdürleri, MİT Ege Bölge Başkanı, işte AKP’nin il yöneticileri, emniyetçiler, atamaları bile bunlar kendileri yapıyorlardı. Kendileri bir çark oluşturmuşlardı, Ankara’da ihaleler alınıyordu, iş adamlarının işlerini hallediyorlardı, bazı iş adamları tehdit ediliyordu vuruluyordu yani bildiğiniz bir suç örgütü şeklinde devam ediyordu. Süleyman Gençel olayı neden öne çıkıyordu? Benim bunlarla aramdaki ilişki, Süleyman Gençel’in darp edilmesinden sonra çok yakınlaştı, o saatten sonra beni daha fazla içlerine almaya başladılar, daha fazla o şeyin içindeki insanlarla oturup kalkmaya başladım, bazı olaylara daha fazla şahit olmaya başladım, Süleyman Gençel olayı başlangıç noktasında bir güven sağladı aramızda. Daha sonra Suriye kısmı var…

AHMET NESİN: Peki bu esas bunun başkomutanı diyeceğim… Bunun ben Nükhet Hotar ya da Ahmet Kurtuluş ile yani üst kademenin bunlarla bağlantılı olduğuna inanmıyorum.

SERKAN KURTULUŞ: Yok bunlar Binali Yıldırım ile direkt Binali Yıldırım ile görüşüyorduk ama Binali Yıldırım Ankara’da kiminle irtibattaydı onu bilmiyorum tabii. Zaten Nükhet Hotar, AKP Genel Başkan Yardımcısı’ydı, MYK üyesiydi, kurucu üyelerindendi, İzmir milletvekiliydi, Ege Bölgesi’ndeki bütün AKP’nin işlerinden kendisi sorumluydu.

AHMET NESİN: Dört dönem yapıyor sanırım.

SERKAN KURTULUŞ: Galiba. Bu dönemde şey de, Tayyip Erdoğan da AKP Genel Başkanı’ydı Cumhurbaşkanı olmamıştı, o da Genel Başkan Yardımcısı’ydı.

AHMET NESİN: Peki Binali Yıldırım’ın buradan başlama amacı nedir sizce?

SERKAN KURTULUŞ: Buradan ekonomik olarak kazanç sağlıyorlardı mesela "FETÖ Borsası" diye tabir edilen olayda da Ankara’ya para gidiyordu ama bunlar daha çok istihbarat MİT ile de koordineli çalışıyorlardı.

AHMET NESİN: Peki bu gizli tanık Ufuk Gürbüz var.

SERKAN KURTULUŞ: Ahmet Kurtuluş’un şoförü.

AHMET NESİN: Evet şoförü. O sanırım daha geniş bilgiye sahip Ahmet Kurtuluş vasıtasıyla.

SERKAN KURTULUŞ: Evet, evet. Yani şimdi şöyle söyleyeyim ben mesela Ahmet Kurtuluş’u haftada üç kere dört kere görüyorsam, onlar yirmi dört saat beraberlerdi, ailecek de görüşüyorlardı. Onun zaten konuşma şeyi var eğer, mesela ben avukatlardan biliyorum benim avukatlarla görüşmüşlerdi, Türkiye’de çekiniyor konuşmaya ama mesela Amerikan konsolosluğuna gidip açıklamak istiyor ama Türkiye’de çekiniyor çünkü bir açıklama yaptı gözaltına falan aldılar.

AHMET NESİN: Peki bu Ahmet Kurtuluşun öldürülme sebebi ne? Ahmet Kurtuluş sonuçta, pişman mı yani korkma noktasına mı geldi vaz mı geçti açıklama mı yapacaktı? Neden..

SERKAN KURTULUŞ: Şimdi şöyle, ben Gürcistan’dayken twitter’da bazı paylaşımlar yapmaya başlamıştım ondan sonra konuşuyordum da. Bunun sonucunda mecburen Ahmet Kurtuluş ile ilgili bir araştırma yaptılar ve Ahmet Kurtuluş tutuklandı. Ahmet Kurtuluş tutuklandıktan sonra cezaevinde Nükhet onları tehdit etti. İşte dedi ki "ben de bildiklerimi açıklarım" Ahmet Kurtuluş kırk yaşında genç bir adamdı. Nüket Hotar da şeyi ayarladılar işte "sağlık gerekçesiyle cezaevinde yatamaz" raporu ayarladılar, bunu tahliye ettirdiler ama artık açıklamaya başlamıştı mesela Ahmet Kurtuluş’un bu gazeteci Serdar Öztürk yayınladı MİT Bölge Başkanı, Nükhet Hotar, Başsavcı vekili hakkında açıklamalar yaptı ve yapmaya devam ediyordu. Bir tek Nükhet Hotar’a daha gelmemişti, ondan sonra susturuldu. Çok şey biliyordu yani ben açıklamalarından dolayı öldürüldüğünü düşünüyorum.

AHMET NESİN: Peki atıyorum altı ay sonra aynı noktaya Nükhet Hotar da gelemez mi?

SERKAN KURTULUŞ: Öldürülme noktasına mı?

AHMET NESİN: Yani çok şey bildiği için tehdit noktasına.

SERKAN KURTULUŞ: Olabilir yani her şey olabilir Türkiye burası Nükhet Hotar da öldürülebilir. Kudret Dikmen, eski istihbarat şube müdürü, o da öldürülebilir. Türkiye bu birçok insan öldürüldü yani biliyorsunuz daha

AHMET NESİN: Yani bu en üst noktaya gitmesin diye, işte senin söylediğine göre Binali Yıldırım, o noktaya gelmesin diye olaylar devam edebilir mi?

SERKAN KURTULUŞ: Edebilir. Nükhet Hotar’ın ifadesini bile almıyorlar. Bu kadar benim açıklamalarım var ondan sonra ben istihbarat şube müdürüne ses kayıtlarını gönderdim. Said Sefa bunları yayınladı. Ahmet Kurtuluş’un şoförünün açıklamaları var, daha önce bu dosyada benimle beraber olup şahit olmuş bunları benden çok önce açıklayan insanlar var bunlara rağmen Nükhet Hotar’ın hiçbir şekilde ifadesi alınmıyor hiçbir şekilde hiçbir şey yapılmıyor korunuyor çünkü Nükhet Hotar da muhtemelen bir yerlere, "bana dokunursanız ben de size dokunurum" diyordur.

AHMET NESİN: Evet yani Ahmet Kurtuluş ile aynı noktada esasında şu anda.

SERKAN KURTULUŞ: Evet. Ahmet Kurtuluş’un bildiğinden daha fazlasını biliyordur o tabii daha üst kademede olduğu için.

AHMET NESİN: Evet sonuçta Süleyman Gençel olayını başlatan, emri veren Nükhet Hotar söylenene göre.

SERKAN KURTULUŞ: Evet.

AHMET NESİN: Peki bu Brunson olayı tam olarak ne onu biraz açabilir misiniz?

SERKAN KURTULUŞ: Şimdi Brunson olayı bunlar bize sürekli şunu işliyorlardı işte Andrew Brunson Amerika’nın ajanı, Türkiye’deki terör gruplarıyla görüşüyor, destek veriyor, Kobani’ye gitti, PKK’lilerle görüşüyor, FETÖ ile görüşüyor falan cemaatle görüşüyor… Sürekli böyle bunun öldürülmesi gerektiğini bu istihbaratçılarla oturduğumuz zaman, Ahmet Kurtuluş falan bu şekilde görüşülüyordu. En son bu darbe olayından sonra, daha fazla bunu gündeme getirmeye başladılar, işte bana, bir tane çocuk ayarlamamı istiyorlardı ama çocuğun ailesi tarafından, etrafı tarafından işte muhafazakar yapıda bir insan olması gerektiğini namaz kılan falan, muhtemelen, bunu da bana tam olarak belli edemiyorlardı ama ben bunu cemaatin üstüne yıkacakları kanaatine vardım. Andrew Brunson’ın vurulmasını istiyorlardı.

AHMET NESİN: Peki bir şey soracağım. Siz bunlara inanıyor muydunuz?

SERKAN KURTULUŞ: Ben bir dönem inandım bunlara.

AHMET NESİN: Brunson’ın yurt dışına gideceği, PKK ile çalışacağına falan filan buna inanıyor muydunuz gerçekten?

SERKAN KURTULUŞ: Yok yok benim öyle bir araştırma şeyim de yoktur kapasitem. Ben Andrew Brunson’ı hayatımda tanımam ilk defa ismini onlardan duydum, yani öyle bir adamın varlığından kim olduğundan, neci olduğundan hiçbir şeyden haberim yoktu yani o kişinin varlığından bile haberim yoktu, Amerikalı bir rahip olduğu, ilk defa onlar söylediğinde ben o insanın ismini duydum.

AHMET NESİN: Anladım. Peki bu sizin için Arjantin’e gelen, Türk heyeti, hâlâ orada mı?

SERKAN KURTULUŞ: Burada olduğunu söylüyorlar. Tam olarak bilmiyorum ama dört kişilik bir ekibin şu anda burada olduğunu söylüyorlar.

AHMET NESİN: Amaçları ne? Götürmek mi?

SERKAN KURTULUŞ: Burada üst düzey siyasi ilişki kuruyorlar, bilmiyorum belki başka türlü de alabilmek için ikna etmeye çalışıyorlar yetkilileri. Nasıl bir çalışma yapıyorlar bilmiyorum ama işte iademi sağlamak için beni geri götürmek için çalışmalar yapıyorlar.

AHMET NESİN: İltica başvurusu olduğu sürece uluslararası skandal olur bunu da Arjantin kaldırmaz sanırım.

SERKAN KURTULUŞ: Ben daha önce Gürcistan’dayken de Kızılhaç yetkilileri sürekli cezaevine geliyorlardı, Kızılhaç’ın işte benimle ilgili yazdığı bir yazı var işte Serkan Kurtuluş iade olursa Türkiye’de can güvenliği yoktur, iade edilmemesi gerekiyor diye Kızılhaç’ın da yazıları vardı ama bilmiyorum yani burada ilişkiler nasıl ilerliyor.

AHMET NESİN: İltica yasası diye uluslararası bir yasa var o kolay kolay delinebilecek bir şey değildir bir de suç denilen şey başka ülkede daha fazla ise iade olmaz falan filan bir sürü şeyi var. O kolay kolay olacak bir şey değil. O yüzden sordum işte başka amaçla gelmiş olabilirler mi kaçırmak ya da öldürmek gibi

SERKAN KURTULUŞ: Olabilir belki de. Şey de diyorlar işte "MİT kalemini kırdı öldürecekler" falan gibi bu tip şeyler de kulağımıza geliyor ama

AHMET NESİN: Peki iltica durumu ne durumda şu anda?

SERKAN KURTULUŞ: Şu an inceleme aşamasında daha mülakat falan yapılmadı, normal iade mahkemesi var, ayın birinde bir de dokuzunda, onu bekliyorlar. İltica ile ilgili herhangi bir cevap yok. Ret de yok olumlu bir şey de yok beklemedeyiz şu an.

AHMET NESİN: Şimdi Türkiye’den senin anlattığına göre rahat bir şekilde kaçmadan çıktığını biliyorum. Gürcistan’a gidiyorsun sanırım pasaportsuz.

SERKAN KURTULUŞ: Tabii pasaportum yoktu kendi kimliğimle Serkan Kurtuluş kimliğimle Türkiye’den çıktım Gürcistan’a gittim.

AHMET NESİN: Peki bu zamana kadar olaylarla ilgili Türkiye’deki hiç ses kaydı var mı ya da başka bir belge?

SERKAN KURTULUŞ: İşte bu Kudret Dikmen’in ses kayıtları var, onları gönderdim. Bir iki ses kaydı daha var onlar buradaki telefonlarımda. Cezaevinde, çıktığımda verecekler yine Kudret Dikmen’in ses kayıtları var başka konularla alakalı.

AHMET NESİN: Bana gönderebileceğin ses kayıtları var mı şu anda?

SERKAN KURTULUŞ: Şu an telefonlar cezaevinde ancak çıktığımızda teslim edecekler.

AHMET NESİN: Anladım çıktığında alacaksın.

SERKAN KURTULUŞ: Yani polisteydi, polis gözaltına alındığımızdaki eşyalarımızı cezaevine teslim ediyorlar, tahliye olduğumuzda cezaevinden çıkarken cezaevi kapısında bize bunların iadesi telefonlarımız bir de başka vermedikleri eşyalar var bize onları veriyorlar.

AHMET NESİN: Sence bu ilişkiler devam ediyor mu?

SERKAN KURTULUŞ: Ediyordur da zedelenmiştir çok gün yüzüne çıktı, ama tabii birbirlerini koruyorlar, hiçbir şekilde birbirlerine dokunmuyorlar, Suriye olayı var Suriye’de de çok şeylere şahit oldum ben. Aslında çok yani çok fazla olay var yani ufak tefek de olsa çok fazla olay var. En çok gün yüzüne çıkan olay FETÖ Borsası olayı yani çok bariz bir şekilde bunlar kamera kayıtları bile yani FETÖ’cü diye adlandırılan cemaatin iş adamlarını şeylere getirtiyorlardı, istihbarat şubeye ben kendi elimle götürüyordum adamlar konuşuyorlardı sonra hiçbir şey olmamış gibi çıkıyorlardı ondan sonra para isteniyordu, para verirse serbest kalıyor para vermezse daha sonra tutuklanıyordu veya bu şekilde çok çok bariz yani ama kimse bir şey yapmıyordu. Üstüne gitmiyor kimse araştırmıyor.

AHMET NESİN: Bir şey soracağım, bu tip olaylar hangi grup tarafından yapılırsa yapılsın, bu kadar rahat yapılıyorsa, iki bakanlığın ciddi bir şekilde göz yumması lazım.

SERKAN KURTULUŞ: Adalet ve İçişleri Bakanlığı

AHMET NESİN: Adalet ve İçişleri Bakanlığı. Onların bundan haberi yok muydu? Yani Süleyman Soylu’nun bundan haberinin olmaması mümkün değil bence.

SERKAN KURTULUŞ: Tabii mümkün değil, şöyle değil, bunlar kendi kadrolarını kendileri seçiyorlardı mesela bunların içinde önemli olanlar emniyetin içinde organize şube ondan sonra istihbarat şube gibi bunların müdürlerini kendileri yani emniyette istedikleri gibi atama yapıyorlardı. İstedikleri kişiyi atayıp istedikleri kişiyi kendileri için faydalı olan yerlere getiriyorlardı. Bunları bakanlıkların izni olmadan yapamazlar. Herkesler görüşüyorlardı. Nükhet Hotar Cumhurbaşkanı ile görüşüyordu, herkesle yani şimdi bakın bir fotoğraflarına, Anayasa Mahkemesi Başkanı’ndan, Yargıtay başsavcısından, bütün bakanlarla fotoğrafları var herkesle Cumhurbaşkanı ile herkesle çok da iyiler herkesle çok da samimiler, Dışişleri Bakanı İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Meclis Başkanı ve bu kadar şaibeli iken bunlarla görüşebiliyor.

AHMET NESİN: İş daha çok Fethullah Gülen üzerinden giderken, Bülent Baratalı’nın oğlunun kurşunlanma olayı nedir? Yani niye, gerekçesi ne?

SERKAN KURTULUŞ: Kimin?

AHMET NESİN: Bülent Baratalı.

SERKAN KURTULUŞ: Bülent Baratalı olayı MİT şimdi bununla ilgili, aslında ben bu işin hiçbir tarafında değilim, Bülent Baratalı’nın bunlar daha önce, Urla Belediye Başkanı’na referans olmuş babası, daha sonra o belediye başkanı da FETÖ’den gözaltına alınıyor ondan sonra Bülent Baratalı üzerinden aslında CHP’ye operasyon yapmayı düşünüyorlardı, işte bunu afişe ederek işte CHP’li belediyeler FETÖ’cü belediye başkanları atanıyor diye. Önce oğlu ile ilgili bir dosya hazırlanmıştı, işte oğlunun kendi özel hayatı ile ilgili falan, ondan sonra nasıl bir menfaat sağladıklarını bilmiyorum, bu şekil yine Ankara’da başka bir grup üzerinden bu işi yaptılar. Ben sadece paylaşımlarını yaptım çünkü tanıdığım biri vardı.

AHMET NESİN: Şimdi bir de bu Okan Bato var değil mi işin içinde?

SERKAN KURTULUŞ: Evet. İzmir Başsavcı vekili.

AHMET NESİN: Onun payı ne?

SERKAN KURTULUŞ: O başrol.

AHMET NESİN: Başrol. Başsavcı yardımcısı.

SERKAN KURTULUŞ: Tabii onu bir ara kahraman gibi gösterdiler. Bunun Çağrı diye adlandırdık aslında yazlık komşusunun oğlu var Çağrı, reklam ajansı kurdular bununla ilgili, Ahmet Kurtuluşun da çok fazla açıklamaları var aynı zamanda bu Çağrı gözaltına alındı, Çağrı’nın da şeyleri var, İzmir’deki bu büyük cemaatçi iş adamları da söylüyorlar, daha sonra Okan Batu’yu pasifize ettiler sadece aile işlerinden sorumlu savcı vekili yaptılar yani bu daha önce terör örgütü suçlarına bakan savcı vekili bütün bu cemaatle PKK ile suç örgütleriyle ilgili operasyon yapan kısmın başındaki başsavcı vekiliydi daha sonra onu pasifize ettiler aileden sorumlu başsavcı vekili yaptılar. Ama bütün bu trafiklerin içinde o ve istihbarat şube müdür Kudret Dikmen ve MİT Bölge Başkanı Gürbüz Yüksel mesela bu Aydın Belediye Başkanı CHP’li onun da üst düzey bir cemaat yönetici ile görüştüğüne dair bir kayıt var, rica ediyor, bu Gürbüz Yüksel Okan Batu ile beraber, onun o işini hallediyorlar daha sonra Aydın’da, büyük bir ihale veriyorlar Aydın Belediyesi’nde Ahmet Kurtuluş’un üstüne falan yapıyorlar bütün bunları bu gazeteci Serdar bütün bunları ifşa etti zaten dosyadan buldular bütün bu ifadeleri falan çıkardılar, her şey çok ortada yani Okan Batu çok büyük paralar aldı bu iş adamlarından birçok kişiyi itirafçı gösterip aslında itirafçı bile değil, itirafçı gösterip tutuklanmalarını sağladılar çok büyük paralar aldılar.

AHMET NESİN: Peki hemen hemen, yani sen bir bölgeyi biliyorsun ama, AKP’nin bu tip işlere karışmamış bir kısmı var mı acaba?

SERKAN KURTULUŞ: Zannetmiyorum, bunların politikası bu yani ben yalnızca İzmir’e şahidim ama bunların her bölgede bu yapılanmaları var.

AHMET NESİN: Peki nasıl altından kalkacak? Sonuçta insanlar bir şekilde ya konşmak isteyecek ya korkudan ya da artık senin gibi "bu kadarı fazla" senin geldiğin nokta o sanırım.

SERKAN KURTULUŞ: Evet.

AHMET NESİN: Yani "bu kadarı fazla" noktasına geldiğin için sen vazgeçiyorsun senin söyleminle. Yani bu nasıl bir güvendir böyle ki, her bölgede böyle insanlarla bunu yapacaksın?

SERKAN KURTULUŞ: Mesela Süleyman Gençel olayında, çok çok kalabalık işlek olan bir yerde, bütün kamera kayıtlarını sildiler ve bu olaydan önce bize güvence verdiler dediler "çok rahat olun kamera kayıtları silinecek hiçbir şekilde hiçbir şey olmayacak" bütün kamera kayıtları silindi, işlem yapılmadı, emniyet ellerinde, adliye ellerinde yani o güç ellerinde olduğu için çok rahatlar istedikleri delilleri yok edebiliyorlar, sahte delil oluşturabiliyorlar kalem ellerinde, kılıç ellerinde, her şeyi yapabiliyorlar.

AHMET NESİN: Evet ama sonunda senin gibi bir insan çıkıyor, kamera kaydına gerek yok, "ben yaptım" diyorsun ya da "ben şuna aracı oldum" diyorsun olay bitiyor sonuçta.

SERKAN KURTULUŞ: Evet sonunu düşünmüyorlar herhalde o an o şeyin içinde. Tabii illa ki çok kişi çıkacak mesela bugün Ahmet Kurtuluş’un şoförü de çok şey anlatıyor ben onun çok daha fazla şey anlatacağını da düşünüyorum. Mutlaka Kudret Dikmen de yani o da yolda kaldı kendi düşüncesine göre, bugün anlatmasa bile illaki AKP iktidardan düşecek son dönemlerini yaşıyor yani ben herkesin bir şekilde konuşacağını düşünüyorum.

AHMET NESİN: Kudret Dikmen de önemli bir noktada esasında.

SERKAN KURTULUŞ: Kudret Dikmen istihbarat şube müdürü iken bütün bu olaylar olduktan sonra, resmen aslında ödüllendirildi gibi, Ankara’ya İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı yaptılar. Yani İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden aldılar, Ankara İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı yaptılar. Ahmet Kurtuluş açıklama yaptıktan sonra onu şeyden aldılar.

AHMET NESİN: Şimdi seni Fethullah Gülen’ci olmakla suçluyorlar sanırım.

SERKAN KURTULUŞ: Beni daha çok şey diyorlar işte cemaatle iş birliği yapıyor, Türkiye’yi sanık sandalyesine oturtmaya çalışıyor falan ama ben bunları Gürcistan’dayken de söylüyordum şimdi de söylüyorum doğruları söylüyorum. Onlar bunu söyleyecekler diyecekler ki, onların söylediği çok da önemli değil aslında benim için ben bildiğim doğruları her şeyi anlatıyorum, anlatacağım. Yani ben Andrew Brunson olayını kabul etseydim bunların hiçbiri başıma gelmeyecekti. Ben onu kabul etmedikten sonra onlar da açıklamaları yapmaya başladıktan sonra sahte deliller oluşturdular önce daha sonra da ilk konuşmayı cemaatle yaptım neden cemaatle yaptım? Daha önce çok Twitter’da yazdım "gazeteciler" dedim, "cesur savcılar gazeteciler" dedim, yazdım Twitter’da kimse ilgilenmedi, gönderdiğim kimse yazmadı ben de cemaatin bunları yazabileceğini üstüne gidebileceğini düşündüğüm için, Said Sefa’nın telefonuna ulaştım onunla görüştüm yani özellikle onunla görüşmemdeki sebep buydu. Tabii onlar bunu farklı yorumluyorlar farklı şeylere getiriyorlar. En kolay yapacakları şey yaftalamak.

AHMET NESİN: Son bir soracağım. Binali Yıldırım’ın oğullarından biri bu işin içinde mi yoksa Binali Yıldırım başbakan olarak falan mı bu işin içinde.

SERKAN KURTULUŞ: Nükhet Hotar, Ankara’da bir şey olduğunda direkt Binali Yıldırım ile görüşüyordu ama o paralardan Binali Yıldırım’ın oğluna bir de bu FETÖ Borsası’ndan alınan paralardan bir kısmının, Binali Yıldırım’ın oğluna gittiğini biliyorum duydum. Tabii gözlerimle şahit olmadım ama konuşma olarak duydum.

AHMET NESİN: Evet bir oğlu çünkü o tipte birisi olduğu söyleniyor hep başından sonuna kadar.

SERKAN KURTULUŞ: Şimdi paraların alındığına gözümle şahit olmadım gözümle şahit oldum desem yalan olur ama konuşmalardan duydum. Binali Yıldırım’ın oğluna para gittiğini duydum.

AHMET NESİN: tamam çok teşekkür ediyorum o zaman.

SERKAN KURTULUŞ: Ben teşekkür ederim.

AHMET NESİN: Haberlerini alıyorum zaten devamlı. Bu iltica olayı da söylediğin gibi yüzde doksan beş olacak gibi görünüyor ama en az iltica olsa bile bir takım işlerin olması için bir yıl daha Arjantin’desin gibi görünüyor.

SERKAN KURTULUŞ: Ben de size şeyi söylemek istiyorum gerçekten dürüstçe söylemek istiyorum, benim babam solcudur, bizim ufak bir kütüphanemiz vardı, ben gerçekten Aziz Nesin kitapları okuyarak büyüdüm. Yani birçok kitabını okudum. Daha sonra Almanya’ya gittik, babam özellikle çok hayranıydı Aziz Nesin’in. Ben de sizinle röportaj yaptığım için çok memnunum size de çok teşekkür ediyorum.

AHMET NESİN: Ben teşekkür ederim, daha ilerideki zamanlarda görüşmek üzere.

SERKAN KURTULUŞ: çok teşekkür ederim iyi günler görüşmek üzere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi