Sahtekarlıktan Çamlıca Kafe'ye...

Bunlarla bitse iyi, Hasan Yeşildağ daha sonra STAR, Akşam Gazetesi ve Kanal 24’ü satın aldı, kimden mi aldı, Erdoğan’a âşık olan Ethem Sancak’tan tabi.

AKP hükümeti kurulduğundan beri, hatta Recep Tayyip Erdoğan Istanbul belediye başkanı olduğundan beri düzgün bir tane ihale çıkar mı bilmiyorum ama bulan gazeteci büyük olasılıkla yılın gazetecisi seçilir. Erdoğan başbakan olduğunda hakkında bikaç fezleke birden vardı, bunlardan birisi kalpazanlık davasıydı, diğeri de Akbil davası. Hatta Erdoğan belediye başkanıyken oğlu Burak Albayrak ehliyetsiz bir şekilde trafik kazası yapmış ve sanatçı Sevim Tanürek’in ölümüne neden olmuştu. Bu kaza sonucunda Tanürek 8’de 8 kusurlu, Burak Erdoğan ise kusursuz bulunmuştu. Burak Erdoğan hakkında kusursuzluk raporu veren Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’nin başındaki Eyüp Çakmak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarında Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş’ye genel müdürü oldu.

Burada ilginç bir durum var, o da Erdoğan belediyede beraber çalıştığı yakın arkadaşlarını meclise taşırken, sadece Binali Yıldırım’ı belediyede deniz işlerinden sorumlu olarak bıraktı. Doğal olarak da İngilizce yüksek lisans yapan ama Yumuşak G’yle arası bozuk olan Yıldırım 2002 yılında oğullarına ilk gemicik şirketini kurdu, ancak o dönemin belediye başkanı Ali Müfit Gürtuna daha fazla dayanamadı ve görevden aldı Yıldırım’ı.

Akbil davasında Erdoğan dışında Mehmet Mustafa Açıkalın, İdris Naim Şahin ve Mikail Arslan da vardı, ancak onlar milletvekili seçildiklerinden dolayı dokunulmazlıklarıyla beraber muaf tutuldular davadan. Ve bu işler böyle başladı, biliyorsunuz sonrasında İdris Naim Şahin ödülünü bakan olarak aldı.

Ogünlerden bugünlere teker teker yazmaya kalksam sanırım ömrüm yetmez, o yüzden ben günümüze gelmek istiyorum. Çamlıca Kulesi’ndeki 360 Kule Kafe - Restoran’ın işletmesi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isim olan Hasan Yeşildağ’a verildi.

Kimdir Yeşildağ derseniz damın düzgün bir anısı yok basına yansıyan. Abdi İpekçi’nin öldürülmesinde Mehmet Ali Ağca bir açıklamasında "Başbakan'ın gizli kasası Hasan Yeşildağ. Her gün gizli gizli görüşme yapıyorlar. Mehmet Ali Ağca'nın suç ortağı Hasan Yeşildağ, Kartal'da beraberlerdi" diyor. Bu açıklamayı yazan da Mahmut Övür Sabah Gazetesi’ndeki yazısında. Bugün yapabileceğini hiç sanmıyorum.

Size 3-4 haber daha sunayım Hasan Yeşildağ ile ilgili:

Milliyet gazetesi (09 Mart 1979): "Geçen aralık ayında Üsküdar’da bomba ile yakalanan iki ülkücünün sorguları sırasında Üsküdar ve Kadıköy’de birçok olayın suçlusunun ortaya çıkarıldığını, Atatürk Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Fahrettin Yılmaz’ı öldürdükleri ileri sürülen Hasan Yeşildağ ve Saffet Alyas da yakalandı."

- Milliyet gazetesi (31 Mart 1979): "ÜGD Üsküdar şubesi kurucularından Hasan Yeşildağ’dan sağladıkları tabancalarla İstanbul’un çeşitli yerlerinde soygunlar yapan ve elde ettikleri paralarla cezaevinde bulunan ülkücülere yardım ettikleri iddiası ile aranan Ercüment Demir ve Sabahattin Civelek, asayiş şubesi ekiplerince yakalandı..."

26 Ekim 2001. NTVMSNBC: İGDAŞ soruşturmalarında adı geçtiği öne sürülen ve ayrı bir soruşturma kapsamında gözlem altına alınan Hasan Yeşildağ, ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı. İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğünde gözlem altında tutulan Hasan Yeşildağ, ifadesi alındıktan sonra bırakıldı. Yeşildağ’ın, Susurluk davası sanıklarından Ali Fevzi Bir’in kaçırılması olayıyla ilgili olarak aranan Ali Yeşildağ’ın kardeşi olduğu öğrenildi. Yetkililer, Ali Yeşildağ’ın aranmasına devam edildiğini kaydettiler.

30 Ekim 2010, Milliyet: Abdi İpekçi soruşturmasına adları karışan Musa Serdar Çelebi, Recep Öztürk, İhsan Bayram ve Hasan Yeşildağ hakkındaki tüm suçlardan, Özbey için de, İpekçi cinayeti dışında kalan suçlardan takipsizlik kararı verildi.

Bunlarla bitse iyi, Hasan Yeşildağ daha sonra STAR, Akşam Gazetesi ve Kanal 24’ü satın aldı, kimden mi aldı, Erdoğan’a âşık olan Ethem Sancak’tan tabi. Nasıl aldığını ben bilemem, belki Sedat Peker açıklar biliyorsa.

Gelelim en ilginç olaya. Erdoğan okuduğu bir şiirden hapse girecektir. Hasan Yeşildağ telaşla o dönemin belediye meclis üyesi kardeşi Zeki’ye gider ve Erdoğan’a komplo kurulduğunu, cezaevinde öldürüleceğini söyler. Zeki’nin yanıtı kısa ve nettir: "Ağabey, uzatmaya gerek yok. Tayyip Bey’le beraber sen de gireceksin cezaevine."

Tezgah hemen kurulur ve Hasan Yeşildağ sahte bir çek olayıyla karşılıksız çekten dolayı ceza alır ve ne tesadüftür ki Erdoğan’ın da 3-4 gün sonra gireceği Pınarbaşı Hapishanesi’ne girer.

İşte bu kişi önceki gün tek kişilik ihale sonucunda 360 Kule Kafe – Restoran’ı işletecek. Sizce Sedat Peker atıyor mu acaba?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Nesin Arşivi