Emek hırsızı Burak!..

Canı isterse oynuyor canı istemezse de oynuyormuş gibi yapıyor!

‘Bu kadar da olmaz’ dedirten nitelikteydi Beşiktaş formasını giyen Burak Yılmaz’ın Kasımpaşa maçında yaptıkları, daha doğrusu yapamadıkları. Takımın ‘öncelikli’ santroforu gol atmamak için o kadar çok çabaladı ki oysa topu ağlarla buluşturması çok daha kolaydı…

Son dönemde sahada koşuşturan futbolcuların mücadeleleri yeşil zemin üzerindeki otorite, ‘hakemin’ verdiği tartışmalı kararların gölgesinde kalıyor. Buna bir de ‘hormonlu’ oyuncuların vasatı dahi bulamayan performansları eklenince ‘kabak tadı’ veriyor futbol. Beşiktaş, yandaşlarına farklı ve heyecanlı bir gece yaşattı. Öne geçti, geriye düştü ve eşitliği yakaladı ve sonuçta Kasımpaşa’yı uzatma dakikalarında bulduğu golle Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda 3-2 yenerek puan cetvelinin ikinci basamağına yerleşti. Hakem Arda Kardeşler’in Karim Hafez’e maçın 15’inci dakikasında Atiba Hitchinson’a yaptığı faul sonrası gösterdiği kırmızı kart beklenin aksine sahada 10 kişi kalan Kasımpaşa’yı oyundan düşürmedi, aksine ev sahibinin çok daha istekli oynamasına neden oldu. Beşiktaş ise oyun kurucu Adem Ljajic’in inat ve ısrarla göbekten oynama istemiyle çuvallayı verdi ilk bölümde. Topu kanatlara aktarmak yapılacak ortalarla gol aramak yerine, kalabalık ve duvar anlayışını oyuna yansıtan Kasımpaşa defansını göbekten aşmaya çalışmak işe yaramayınca kanatlar biraz olsun devreye girdi. Caner Erkin attığı gol bir yana yine üretkendi, Gökhan Gönül de öyle… Ama parantez açılması gereken isim kanımca Jeremain Lens. Hollandalı futbolcu Beşiktaş’a geldiği günden bu yana ilk kez işe yaradı, onun toplamı da sadece 1 dakika. Ancak o dakika da fazlasıyla işe yaradı. Jeremain Lens’in tüm beceri noksanlığı ve istemsizliği unutuldu gitti, Kasımpaşa maçında… Oyuna sonradan dahil olan genç Umut Nayır, attığı 2 golle Beşiktaş’ı da haftayı da kurtarıverdi karanlık ve de ayaz gecede. Ya Burak Yılmaz?

Burak Yılmaz’ı transfer ettiklerinde Beşiktaşlıların tepkisini anlamdıramayanlar, anlamsız kılmaya çabalayanların belki de algıları açılmıştır!

Evet ‘Emek Hırsızı Burak’ zira sahada mücadele eden tüm arkadaşlarının çabasını çalıyor. Canı isterse oynuyor canı istemezse de oynuyormuş gibi yapıyor! Topu ayağına istiyor ama en uygun pozisyonda. Top ayağında olacak, karşısında en fazla 2 rakip defans elemanı bulunacak o da golünü atacak. Yok öyle ‘Üç kuruşa 5 köfte’ paşam… Sen de çalış ve emeğinin karşılığını al. Gördün mü Umut Nayır’ı? Görmezden gelir, uyduracağın bir mazeretin ardına sığınırsın yine. Beşiktaş’ın Burak Yılmaz’ı gönderip (şayet alan olursa) yerine bir transfer yapması zorunlu. Önümüzdeki haftalarda atacağı olası goller başkasını bilmem ama benim öngörümü kesinlikle değiştirmez…

Beşiktaş, Kasımpaşa’yı 3-2 yendi ve yoluna devam etti. Abdullah Avcı da bunun haklı olarak keyfini yaşadı. Hakkı değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi