İnci Hekimoğlu

İnci Hekimoğlu

Gülistan aranıyor mu sahiden?

Bir okurumun ilettiği bazı ekran görüntüleri var ki tüylerim ürperdi.

Tunceli Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku on gün önce okulundan çıktı ve bir daha ona ulaşılamadı.

Soruşturmanın seyrine ve ‘AKmedya’nın haberi yansıtma biçimine bakılırsa Gülistan’ın intihar ettiğine inanmayı, kamuoyu algısını da intihara odaklamayı tercih etmiş gibiler. Hele Hürriyet o kadar abartmış gibi görevini Gülistan’ın bir vasiyet mektubunu bile bulmuş!

Gülistan intihar etmiş olabilir elbet ama kadın cinayetlerinin çoğunda, katillerin ‘intihar’ gibi göstermeye çalıştığını biliyoruz. Hatta eğer suça karışanların kendileri veya ailelerinin makam mevki sahibi tanıdıkları varsa dosyayı ‘intihar’ olarak kapatmaya çalıştıklarını da… Şule Çet ve yüzlerce örnekte görüldüğü gibi.

Kadın cinayetlerine ilişkin araştırmalarında en üst sırada yer alan bir bilgi de faillerin aile içinden veya yakın çevresinden oluşu. Faillerin çoğunluğunu oluşturan koca ya da erkek arkadaşların ise daha önce defalarca şiddet uygulaması da neredeyse bütün kadın cinayetlerinde, sondan bir önceki evre oluyor.

Kaybolmadan bir gün önce erkek arkadaşı Rus asıllı Zaynal Abakarov tarafından sokak ortasında şiddet gördüğüne tanıklık eden arkadaşları, AKmedyada yer alan pek çok haberi de yalanladı. Gülistan’ın odasından çıktığı iddia edilen intihar notu başta olmak üzere.

Gülistan’ın kuzeni Osman Filiz’in anlattıklarına göre Rusya’da Harp Okulu’ndan mezun olan Zaynal Abakorav’ın Türkiye’de ne iş yaptığı belirsiz ama üvey babası Tunceli Emniyeti Asayiş Şube’de görevli bir polis memuru. Belki de babasından çok kendisinin Türkiye’deki bağlantılarının incelenmesi gereken Zaynal Abakorav’a, ifadesini evinde alacak kadar ayrıcalık tanınması, kendisi ve ailesinin çelişkili ifadelerine rağmen gözaltı yapılmaması şüphe çekici.

Başka şüpheli ayrıntılar da var.

Emniyetten verilen bilgilere göre Gülistan Doku’nun Sarı Saltuk Viyadüğü ve Dinar Köprüsü üzerinde tek başına beklediğine ilişkin görüntüleri var. Bu görüntüleri gören ve Gülistan’ı teşhis eden aileden ya da avukatlardan kimse yok ama soruşturma ısrarla ‘intihar’ yönünde ilerlediğinden Gülistan sadece suda aranıyor. Üstelik Gülistan’ı köprü üstünde indirdiği söylenen minibüs şoförü ifadesinde bu iddiayı yalanlıyor. Bu arada köprüyü gören kamera olmadığı da ortaya çıktı.

Bunlara ek olarak bir okurumun ilettiği bazı ekran görüntüleri var ki tüylerim ürperdi.

5 Ocak’ta kaybolan Gülistan Doku’nun kaybolmasından iki gün sonra 7 Ocak’ta İnstagram’da, Gülistan için atılan mesajların altına "naturaldoom_98" adlı bir hesaptan "Allah rahmet eylesin" yanıtı veriliyor. "Haber mi alındı" sorusuna yanıt vermeyen şüpheli "naturaldoom_98" kendi hesabından, yine 7 Ocak’ta İngilizce olarak şu mesajı paylaşıyor: "Death… is the ultimate orgasm"  

Hemen ardından bu hesabı kapatıp, 12 Ocak’ta aynı isimle 0 takipçili yeni bir hesap açan şüpheli bu kez "pandaların yerine bayanların soyu tükensin" yazıyor. Daha önce görsel olarak sadece kırmızı zemin kullanan şahıs, yeni hesapta eli tabancalı bir adam silueti kullanmayı seçiyor.

Her bir yurttaşı, özellikle gazetecileri, yazarları, akademisyenleri sosyal medya aparatları ile tek tek takip edip suç icat etmeye çalışan içişleri bakanlığı, emniyet birimleri belli ki bu şüpheli hesabı görmemiş.

Şimdi haberleri olduğuna göre Gülistan Doku’nun öldüğünü bilen ve kadın nefretini kusarak ayrıca suç işleyen bu şahsı emniyetin bulmasını ve kamuoyuna da bilgi vermesini bekliyoruz.

Dilerim yazdıkları doğru değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İnci Hekimoğlu Arşivi