Eski TCMB Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara'nın dili tutuldu: Ne desem bilemedim...

Eski TCMB Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara'nın dili tutuldu: Ne desem bilemedim...
Merkez Bankası'nın politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 13'e düşürmesini Bloomberg HT'de yorumlayan TCMB eski Başekonomisti Kara, canlı yayında şaşkınlığını gizleyemedi.

+GERÇEK - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) ağustos ayı toplantısında politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 14’ten yüzde 13’e düşürdü.

Kararı Bloomberg HT’de canlı yayınında yorumlayan Merkez Bankası’nın eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Ne desem bilemedim. Merkez Bankası’nın karar metninde kendi içerisinde çelişen birçok ifade var" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararının açıklanmasının ardından büyük bir şaşkınlık yaşayan Kara, yayında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ne desem bilemedim. Merkez Bankası'nın açıklamasına baktığımız zaman başını, devamını ve sonucunu yakalamaya çalışıyorum ama maalesef böyle bir şey yok çünkü Merkez Bankası’nın karar metinde kendi içerisinde çelişen birçok ifade var."

Merkez Bankası’nın faiz indirmesinin kendi içerisinde çok da anlamlı bir ilişki yok ama metnin içerisinde net olan bir şey var ki Merkez Bankası büyümedeki yavaşlamadan rahatsız.

Merkez Bankası enflasyonu ikinci plana attı önceliği büyümeye vermiş durumda. Bunu da açık açık söylüyor. Ekonomi yönetiminin ekonomide yavaşlamaya tahammülü yok ve 100 baz faiz indirerek burada bir destek vermek üzere bir adım atmış oluyorum ama bu adımın büyümeye destek verecek bir adım olacağını sanmıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar