Fatih Altaylı, 'Mehmet Şimşek istifa edecek' söylentisinin kaynağını yazdı: 'Kitapla siyaset her zaman uyuşmuyor'

Fatih Altaylı, 'Mehmet Şimşek istifa edecek' söylentisinin kaynağını yazdı: 'Kitapla siyaset her zaman uyuşmuyor'
Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i "Kitapla siyaset her zaman uyuşmuyor" diyerek eleştirdiğini yazdı. Bunun üzerine Beştepe'deki Şimşek karşıtı kadronun bu diyaloğu sızdırdığını, bunun da istifa söylentisine yol açtığını belirtti.

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi politikasına yönelik anlaşmazlık nedeniyle geçen haftalarda istifa etmek istediği, ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından engellendiği çokça yazılıp çizildi. Mehmet Şimşek sonraki günlerde bu iddiayı yalanlarken, haberin Beştepe'de bazı danışmanlar tarafından sızdırıldığı da gündeme geldi.

'ERDOĞAN BEŞTEPE'DE ŞİMŞEK'İ ELEŞTİRDİ: NASIL OLACAK BU İŞLER?'

Gazeteci Fatih Altaylı ise bugünkü köşesinde, istifa söylentisinin nasıl çıktığını yazdı.

Altaylı'nın 'Kulis yazan kalmadı' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Eski zaman olsa idi, 'Mehmet Şimşek istifa edecekti. Son anda durduruldu' şeklindeki rivayet haberin perde arkasını da biri mutlaka yazardı.

Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı’nın Mehmet Şimşek’e 'Mehmet Bey, ekonomiyi tam olarak kitaba göre yönetiyorsunuz maşallah. Ama kitapla siyaset her zaman uyuşmuyor. Siz kitabı çok iyi biliyorsunuz ama biz de siyaseti biliyoruz. Bu iş nasıl olacak?' dediğini ve Saray’da Şimşek’e karşı olan birileri tarafından sızdırılan bu diyaloğun istifa dedikodularının kaynağı olduğunu birileri yazardı.

TARIM BAKANI'NDAN MEMNUN DEĞİL

Ya da Erdoğan’ın Tarım ve Orman Bakanı’ndan hiç ama hiç memnun olmadığını, kendi kafasında başka bir isim olmasına rağmen, çevresinden gelen telkinlerle atadığı bakana “Siz bu işi hiç bilmiyormuşsunuz” diyerek tepki gösterdiği de gizli kalmazdı.

Ama ne yazık ki, Ankara gazeteciliği can çekişiyor."
YAZININ TAMAMI

Öne Çıkanlar