Morgan Stanley'den dolar tahmini: 28 lira

Morgan Stanley'den dolar tahmini: 28 lira
ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, hükümetin mevcut faiz politikasını devam ettirmesi halinde TL'nin dolar karşısında yüzde 30 değer kaybedileceğini öngördü. Bankaya göre, dolar yıl sonunda 28 lira seviyesine gelebilir.

Artı Gerçek - Morgan Stanley, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği gibi politika faizinin mevcut yüzde 8,5 düzeyinde tutulması ya da daha da aşağı çekilmesi halinde, TL'nin nasıl bir seyir izleyeceğini analiz etti.

Analistler Hande Küçük ve Aline Slyusarchuk tarafından dün yayınlanan yatırımcı notuna göre, politikanın yönü değişmez ise, Türk lirası dolar karşısında 26 seviyesine beklenenden çok daha kısa sürede gerileyebilir ve yıl sonuna kadar 28 seviyesi görülebilir.

Morgan Stanley'in yatırımcı notunda şöyle denildi: "Türkiye'nin yüksek dış finansman ihtiyaçları, makro risklerin devam etmesine neden olacak ve mevcut makro politika çerçevesi değişmedikçe, küresel şoklara (emtia fiyatları, Fed) ve bölgesel ortaklardan gelen döviz girişlerinin kullanılabilirliğine karşı artan bir hassasiyetle karşı karşıya kalınacak." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar