Yiğit Bulut: Bundan sonraki ekonomi politikaları hukuk reformları ile desteklenecek

Yiğit Bulut: Bundan sonraki ekonomi politikaları hukuk reformları ile desteklenecek
Yiğit Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısından sonra 12 milyar dolar bozdurulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, kamuoyunda bir kısmı akademisyenler olmak üzere kötü niyetli kişilerin doğruyu görebildikleri halde felaket senaryoları çizdiklerini ifade ederek, "Türkiye’nin tek kurtuluşunu faizle oynamak ve IMF gibi akıllarınca çıpalandırmaya bağlıyorlar. Bu kişiler yeni değil, bazıları 20 yıldır aynı masalı anlatıyor. Yine bunlardan bazıları Merkez Bankası Başkan değişikliğinde (Acil toplantı ile faiz indirmekten) başladılar (mali kurala) hatta (bankalardaki mevduata dondurmaya) kadar akıl dışı senaryolar yazdılar" diye konuştu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, görev değişikliğinin ilk günü yaptığı açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısından sonra 12 milyar dolar bozdurulduğunu hatırlatan Bulut, "Görev değişikliğinin ilk günü söylemiştim; bunlar kesinlikle yalandır, olağandışı bir adım mümkün değildir diye, haftalar geçti dedikleri yalan çıktı. Ve o günden bugüne bunlara itibar etmeyen yerleşikler 12 milyar dolardan fazla döviz sattılar" dedi. 

Bulut, fiyat istikrarı, sıkı para politikası ve mali disiplin gibi kavramların piyasada bazı yorumcular tarafından büyümeye engel gibi sunulurken bazı görüşlerin de tam tersi yönde olduğunu belirterek, "Yatırımların artması mali disiplinden kopmak demek değildir. Mali disiplin illa da piyasayı sıkmak, boğmak anlamına gelmez; tam tersi mali disiplin bozulmadan üretim, yatırım, istihdam arttırılabilir. Bundan sonraki ekonomi politikalarının hukuk reformları ile de desteklenerek bu yönde gelişmesi gayet doğal" dedi.

Öne Çıkanlar