DEDAŞ'ın patronu Ebubekir Tivnikli Diyarbakır'a geldi, binanın önüne TOMA yığıldı
DEDAŞ işçilerinin bir haftadır süren eylemleri sonucu anlaşma sağlanamaması üzerine DEDAŞ'ın patronu Ebubekir Tivnikli Diyarbakır İl Müdürlüğü'ne geldi. İşçileri ziyaret eden Sezgin Tanrıkulu bina önüne TOMA'ların yığılmasına tepki gösterdi.
Rojhat ABİ
DİYARBAKIR - Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) işçileri, maaşlarının ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için 21 Temmuz'dan bu yana eylemlerini sürdürüyor. Anlaşma sağlanamaması üzerine DEDAŞ'ın patronu Ebubekir Tivnikli, bu sabah DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü'ne geldi. Bina önüne TOMA'lar ve DEDAŞ'ın iş makineleri yığıldı.
İŞÇİLERİN OTURMA EYLEMİ YAPTIĞI YERE İŞ MAKİNELERİ ÇEKİLDİ
Polis, bir haftadır ilk kez bina önüne TOMA'ları getirdi. DEDAŞ'a ait kamyonlar ve iş makineleri de bina önüne işçilerin oturma eylemi yaptığı alana çekildi.
EYLEMDEKİ İŞÇİLERE KORNALI DESTEK
İşçiler ise her sabah olduğu gibi bu sabah da saat 08.00'de eyleme başladı. Davullu zurnalı eylemde işçiler, "Direne direne kazanacağız", "İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı alırız", "Atılan işçiler geri alınsın" sloganları attı, alkışlar ve ıslıklarla protesto eylemi yaptı. DEDAŞ'ın arıza ekipleri de binaya girerken araçlarından korna çalarak eylemdeki işçilere destek verdi.
TANRIKULU'NDAN DEDAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK ZİYARETİ
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eylemdeki DEDAŞ işçilerini ziyaret etti. İşçilerle birlikte açıklama yapan Tanrıkulu, DEDAŞ'a ait iş makinelerinin binanın önüne çekilmesine tepki göstererek, "Bu araçlar hiçbir zaman bu kapıda park edilmez. Bu rezalettir. Bu rezaletler Diyarbakır halkının hafızasına kazanacaktır. DEDAŞ yıllardır Diyarbakır halkına zulüm ediyor, işkence ediyor. Kolektif bir biçimde halkı cezalandırıyor" dedi.
'DEDAŞ KÂR EDİYOR, İŞÇİLERE HAKLARI VERİLMİYOR'
İşçilerin haklı taleplerle eylemde olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, "Emekçiler bu halka ve kendilerine yapılan zulmü protesto etmek için iş bıraktı. Sendika istiyorlar, örgütleniyorlar, bundan doğal ne olabilir. DEDAŞ orantısız bir biçimde kâr ediyor. Devletten inanılmaz bir destek görüyor. Bu devlet, bu hükümet DEDAŞ'ın tahsildarıdır. Bu haldeyken kamu hizmeti yapan işçilere haksızlık yapılıyor, ikramiye verilmiyor, fazla mesai haklarını istiyorlar" diye konuştu.
'DEDAŞ'IN BU ZULMÜNÜN ARKASINDA DURMAYIN'
Hükümete seslenen Tanrıkulu, şöyle dedi:
"Buradaki bütün memurları tanıyorum. Yarın sokaklara çıkınca bu emekçilerin çocuklarına nasıl bakacaksınız? DEDAŞ'ın bu zulmünü görün yeter. Burada bana bir bardak su ikram eden işçinin iş akdini feshettiler. Ben bunu unutmam. Buradan hükümete sesleniyorum: DEDAŞ'ın bu zulmünün arkasında durmayın. Biz dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. İşçilerin yanında olacağız."
DEDAŞ grevi bölmenin peşinde: Sendikadan istifa eden işçiler işe geri alınıyor
DEDAŞ Harran'da 40 işçinin tamamını işten çıkardı
DEDAŞ işçileri eylemde: İşten atılan işçiler geri alınsın
DEDAŞ'ın sendikasızlaştırma oyunu: 'İşçiler bir alt firmadan diğerine geçiriliyor'
DEDAŞ işçileri içeri alınmadı: 'Ferit Şenyaşar'ı alkışladığınız için çıkışınız verildi'