Demliğin elmas gibi parlamasını sağlayan tüyo! Karardığında ve kireçlendiğinde uygulayın

Demliğin elmas gibi parlamasını sağlayan tüyo! Karardığında ve kireçlendiğinde uygulayın
Kararmış demlik temizleme bu yöntem sayesinde çok kolay... İşte kireçlenmiş ve kararmış demliği temizlemenin en doğal yolu

Kireç, demliklerde zamanla birikebilen bir mineral tortusudur. Kireçli demliklerin zararlı olmasının birkaç nedeni vardır. Öncelikle, kireçli demliklerde çayın lezzeti olumsuz etkilenir. Kireç, çayın tadını değiştirerek istenmeyen bir acılık ve metalik bir tat oluşturabilir. Bu durum, çay keyfini azaltabilir ve tüketicilerin çay tüketimini olumsuz etkileyebilir.

Ayrıca, kireçli demliklerde biriken tortu, demlik iç yüzeyinde bir tabaka oluşturabilir. Bu tabaka, demlik içindeki suyun daha yavaş ısınmasına ve çayın demlenme sürecinin uzamasına neden olabilir. Bu da çayın istenilen aromalarını ve lezzetini tam olarak alamamak anlamına gelir.

Kireçli demlikler ayrıca hijyenik olmayabilir. Kireç birikintileri, bakteri ve diğer mikroorganizmaların gelişmesi için uygun bir ortam oluşturabilir. Bu durum, demliklerin temizliği ve bakımının daha zor olmasına yol açabilir ve sağlık riski oluşturabilir.

Sonuç olarak, kireçli demliklerin çayın lezzeti üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir, demliklerin hijyenik olmamasına ve çay demleme sürecinin verimliliğini azaltmasına neden olabilir. Bu nedenle, kireçli demliklerin düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması önemlidir. Ayrıca, kireç birikimini engellemek için suyun kireç giderici cihazlarla işlenmesi veya düzenli olarak temizlenmesi önerilmektedir

KARARMIŞ VE KİREÇLE DOLMUŞ DEMLİĞİ TEMİZLEME YÖNTEMİ

Gercekgundem.com sitesinde aktarılanlara göre; Sirkeyle yapılan çaydanlık temizleme yönteminin tarifi şöyle;

1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine döküyoruz. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ilave ediyoruz. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlıyoruz. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkamamız gerekiyor. Yaklaşık iki dakika sonra kireçten eser kalmadığını görüyoruz.

KİREÇ NASIL ÖNLENİR?

Demlik ve kettle en çok kullandığımız ürünlerin başında geliyor demiştik. Bu iki ürünün kireçlenmesini önlemek aslında çok basit.

Türkiye'deki çeşmeden akan sular genelde kireçli. Bu yüzden çay yaparken veya yemek yaparken kireçli su yerine içme suyu sağlık açısından daha faydalı.

Hiç bir uzman zaten çeşme suyuyla çay yapılmasını tavsiye etmiyor. Çeşme suyuyla yapılan çay veya kahve çok lezzetsiz oluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar