‘15 dakika arayla iki hekimin hedef alınmasına dair kuşkularımızı koruyacağız’

‘15 dakika arayla iki hekimin hedef alınmasına dair kuşkularımızı koruyacağız’
İzmir Tabip Odası, Torbalı'da işlenen çifte hekim cinayetinde bireysel silahlanma önlenmesini istedi. Olaya ilişkin kuşkulu olduklarını belirtti.

İzmir Tabip Odası, Torbalı’da İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park ve Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Harun Gülcemal'in eşi Hatice Gülcemal'in tabancayla öldürmesiyle ilgili Tabip Odası’nda bir açıklama yaptı.

İzmir Tabip Odası, Torbalı İlçe Sağlık Müdürü dr. Mehmet Park ve Torbalı Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Gülcemal’in eşi Hatice Gülcemal'in öldürülmesine tepki gösterildi ve olayın gerçek bağlantılarının ortaya çıkarılması talep edildiği bir basın açıklaması düzenledi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Varlık Obuz’un okuduğu basın açıklamasında, "Neoliberal ekonomik programın sosyal hayata da yansıyan değer bilmez yönetme anlayışı dünyanın birçok ülkesini olduğu gibi ülkemizi de şiddet ve ölümlerle anılan bir ülke haline getirmiş durumdadır" diyen Obuz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığına dikkat çekti.

‘BİREYSEL SİLAHLANMA KONTROL ATINA ALINMALI’

"Şiddetin yarattığı olumsuz sonuçların ortadan kaldırılması, toplumu kuşatan şiddet politikalarına son verilmesi ve caydırıcı hukuk kurallarının kararlılıkla uygulanmasıyla mümkün olabilecektir." diyen Obuz, sosyal medyanın da insanları yanlış yönlendirdiğini söyledi.

Bireysel silahlanmanın kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Obuz,; "Tüm hekim ve sağlık çalışanlarına baş sağlığı yaralılara acil şifalar diliyor, 2020 yılına gireceğimiz yılın bu son gününde geleceğe dair umudumuzu tüm bu olumsuzluklara karşın diri tutuyoruz. Olayın faillerinin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını ve başta sağlık ortamı olmak üzere ülkemizin her yerinde şiddetsiz bir ortam oluşturma görevi olan tüm yetkilileri sorumluluğa davet ediyoruz."

‘PROFESYONELCE İŞLENMİŞ BİR CİNAYET’

Toplantıya katkılan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk ise Olayın profesyonelce işlenen bir cinayet olduğunu, gaspın cinayeti hafifletmek için kullanıldığına dikkat çeken Öztürk "Bir ilçede 15 dakika arayla iki hekimin hedef alınmasına dair kuşkularımızı her zaman koruyacağız. Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir. Şu an kanıtların olması başka bir bağlantının olmadığını göstermez. İstanbul’da da bunlara benzer olaylar yaşadık. Bu olayın çok iyi araştırılmasını istiyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar