Ağaç kesimine karşı çıkan çevreci bıçaklandı

Ağaç kesimine karşı çıkan çevreci bıçaklandı
Sarıyer’de ağaç kesimine tepki gösteren çevreci bacağından bıçaklandı, saldırgan gözaltına dahi alınmadı.

ARTI GERÇEK - Sarıyer Uskumruköy Kavşağı’nda yol genişletme için ağaç kesimlerine karşı bölgeye giden Kuzey Ormanları Savunması aktivistlerine çalışanlar saldırdı. Saldırıda bir aktivist bacağından bıçaklandı.

Konuya ilişkin Kuzey Ormanları Savunması'ndan yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz Eylül sonunda İBB'nin Sarıyer – Uskumruköy Kavşağı'nda yol genişletme için başlattığı ağaç kesimlerine karşı Kuzey Ormanları Savunması ve Sarıyer Kent Dayanışması eylemler düzenlemiş, konu hakkında İBB meclisini ziyaret etmişti. Kamuoyunda yankı bulan eylemler ardından yol genişletme çalışmaları bir süredir hava karardıktan sonra devam ediyor. 9 Kasım'da saat 18.00 civarında kesim haberini alan yaşam savunucuları bölgedeki gelişmeleri yerinde gözlemlemek ve kayıt altına almak için Uskumruköy Kavşağı'na gittiler. Kesim hakkında bilgi almak isteyen iki dostumuza taşeron işçiler önce sözlü tacizde bulundu, ardından saldırdı. Çıkan arbedede Kuzey Ormanları Savunması aktivisti Oruç bacağından bıçaklandı, ölümle tehdit edildi" denildi.

'JANDARMA SALDIRGANA MÜDAHALE ETMEDİ'

Jandarma’nın olay yerine geldiği ancak saldırganlara müdahale etmediği belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; "Jandarma yaşam savunucularını araca bindirdi. Ancak bıçaklı saldırgan hızını alamayıp aracın kapısını açmaya çalıştı, kapıyı yumrukladı ve tehditlerine devam etti. Bıçakla bacağından 5 cm derinliğinde yaralanan Oruç tedavisi ardından hastaneden taburcu edildi.

 Zekeriyaköy Jandarma Karakolu'nda ifadeleri alınan yaşam savunucuları   saldırganlardan şikayetçi oldular. Saldırganların bölgede hafriyat işlerini de yapan ve   İBB’nin Uskumruköy Kavşağı'ndaki kesimler için taşere ettiği bir firmada çalıştıkları   öğrenilen ilk bilgiler arasında. Jandarmanın bıçaklı yaralamaya karşı olay yerine   geldiğinde saldırganlara müdahale etmemesi, jandarma aracı yumruklanmasına   rağmen 'araçta zarar yok' diyerek olayı geçiştirmesi, yaralamaya karşı tek bir gözaltı   olmaması son dönemde yaşam savunucularına karşı yapılan bu tip 'sivil' saldırı   girişimlerinin nasıl cesaretlendirildiğini de gösteriyor.

 Ne pahasına olursa olsun yaşamı savunan dostlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bir       arada durmaya, tek bir ağaç için direnmeye, Kuzey Ormanları’na el ele getireceğimiz   bahar için mücadeleye devam edeceğiz. Saldırının failleri hakkında başlatacağımız   hukuki süreci ve Uskumruköy’deki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar