Ahmet Hakan, Melih Bulu'nun görevden alınmasının nedenini yazdı: YÖK rahatsızmış

Ahmet Hakan, Melih Bulu'nun görevden alınmasının nedenini yazdı: YÖK rahatsızmış
'Ve sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Bulu’yu görevden alıverdi. Üstelik Melih Bulu’nun haberi olmadan yaptı bunu. Bulu’nun görevden alınmasının 15 Temmuz’a denk gelmesine gelince...'

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne 2 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bir gece yarısı atanan ve aynı şekilde dün gece yarısı görevden alınan AKP'li Melih Bulu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Ataması sonrası ‘kayyım rektör istemiyoruz’ şiarıyla akademisyenlerin ve öğrencilerin başlattığı protestolara yönelik "Bu olaylar 6 ay içinde biter" diyen Bulu, eylemlerin 7. ayında görevden alındı.  Sosyal medyada dün 1. sırada gündeme oturan Bulu’nun görevden alınmasına ilişkin çok sayıda gazeteci, akademisyen, gazeteci ve siyasetçiler, öğrencilerin ve akademisyenlerin büyük direnişinin sonuç verdiğini belirtip selamlarken, hükümete yakın Hürriyet gazetesinin köşe yazarı Ahmet Hakan, üniversitede Bulu’ya yönelik bu direnişe işaret ederek, Bulu’nun görevden alınmasının ‘iki nedeni olduğunu’ yazdı.

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, sürpriz bir şekilde görevden alındı. Herkes bunun nedenini merak ediyor. Benim elimde iki temel neden var: Birinci neden: Bir kulis bilgisine dayalı. İkinci neden: Kişisel bir tahmine dayalı" diyen Hakan, kulis bilgisine göre Bulu’nun görevden alınmasının YÖK’ün Bulu’dan duyduğu rahatsızlıktan kaynaklandığını ifade etti.  Melih Bulu’nun, yüksek lisans ve doktora tezleri ve makalelerine ilişkin yerli ve yabancı basında ortaya atılan intihal iddiaları üzerine Boğaziçi mezunu akademisyenler de birbirlerinden bağımsız olarak yürüttüğü incelemelerle kapsamlı bir intihal dosyası hazırlamış, söz konusu intihal analizinin saygın kurum ve uzmanlarca gündeme getirildiğine dikkat çeken mezunlar, Bulu ile ilgili intihal raporlarını Yükseköğretim Kurulu Etik İnceleme ve Soruşturma Komisyonu’na iletmişti.

Hakan’ın AKP’li Melih Bulu’nun görevden alınmasına ilişkin yazısı şöyle

"Aldığım kulis bilgisi şöyle:

YÖK, Melih Bulu’dan rahatsızmış.

Ve bu rahatsızlık, haftalardır ifade ediliyormuş.

Görevden almada işte bu rahatsızlığın payı büyükmüş.

Kişisel tahminim ise şudur:

Altı ay gibi uzun bir süre içinde Melih Bulu... Üniversiteyi toparlayamadı, ortaya çıkan hoşnutsuzluğu gideremedi, akademisyenlerin hiç değilse bir bölümünü olsun ikna etmeyi başaramadı, tepkileri dindiremedi, süreci iyi idare edemedi.
Ve sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Bulu’yu görevden alıverdi. Üstelik Melih Bulu’nun haberi olmadan yaptı bunu.

Bulu’nun görevden alınmasının 15 Temmuz’a denk gelmesine gelince...

"Tatsız bir tesadüf" dışında bir gerekçe bulamıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar