Atalay: Bizi rehin alıp Cumhuriyet'i fidye olarak istediler

Atalay: Bizi rehin alıp Cumhuriyet'i fidye olarak istediler
Silivri Cezaevi'nden çıkan Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, 'Gazete, gerçekleri aktarmaya devam edecek. Bunun yapılamaması için ellerinden geleni yaptılar ama olmadı' dedi.

GÜNCEL- Cumhuriyet gazetesi davasında tahliye edilen gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Silivri Cezaevi'nden çıktı. Atalay'ı ailesi, gazeteci arkadaşları ve siyasetçilerden oluşan kalabalık bir grup alkışlar ve "hoşgeldin" diyerek karşıladı.

Atalay Cumhuriyet gazetesinin ele geçirilmek için kendilerinin rehin alındığını ancak gazetenin asla teslim olmadığını ve olmayacağını söyledi. 

Tahliyeden sonra kısa bir açıklama yapan Atalay şunları söyledi: 

"Cumhuriyet gazetesini korkutamazlar aynı şekilde gerçekleri okurlarına aktarmaya devam edecek. Bunun yapılamaması için ellerinden geleni yaptılar, tehdit ettiler olmadı, ambargo uyguladılar olmadı, en son da bizleri rehin aldılar, fidye olarak da Cumhuriyet gazetesini istediler. Çünkü biliyorlardı ki bu gazete parayla satın alınamaz. Belki rehinler kaşılığı alırız diye ama alamazlar arkadaşlar. Kimse de veremez burayı. Bundan sonra görecekler üstelik nasıl habercilik yaptığımızı arkadaşlarımız gösterecek. Biz kinci ve intikamcı olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Çok sevinçliyim ama içerde yüzlerce gazeteci, öğrenci akademisyen, memur, ve hukukçu var. Onları da çıkarmak herkesin boynunun borcudur. Ama inanıyorum ki çok az kaldı. İnşallah onları da yakında aramızda görürürüz." (ARTI GERÇEK) 

Öne Çıkanlar