AKP'li vekiller pekmez yarışına girdi: Biz de Külliye'ye gönderdik ama Erzurum'un hesabına yazılmış

AKP'li vekiller pekmez yarışına girdi: Biz de Külliye'ye gönderdik ama Erzurum'un hesabına yazılmış
'AKP'li Erzurum milletvekillerinden cag kebabı, oltu taşı tespih isteyenler artık pekmez de talep ediyor'

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'koronavirüs'üne karşı önlem olarak her sabah bir kaşık Erzurum'dan gelen pekmez kaşık içmesi üzerine AKP kulislerindeki konuşulanları köşesine taşıdı. Selvi, AKP'li bir adıyaman milletvekilinin Saray'a pekmez gönderdiğini aktardı.

Selvi'nin Hürriyet'te "FETÖ’yle değil, AK Parti’yle mücadele ettiler" başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısı şöyle:

 SİYASETTE PEKMEZ SAVAŞLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı özel bir önleminin olmadığını ancak her sabah bir kaşık dut pekmezi içtiğini söylemişti. Erdoğan, "Ağırlıklı olarak Erzurum’dan" demişti. Erdoğan’ın her sabah bir kaşık içtiği pekmez, ünlü Karnavas dut pekmeziymiş. Erdoğan’ın Erzurum’u adres olarak göstermesi AK Parti kulislerini dalgalandırdı. Erzurum milletvekillerinden cağ kebabı ve oltu taşından tespih isteyenler artık pekmez talep etmeye başladı.

Pekmezleriyle iddialı olan Adıyaman milletvekillerinden cevap geldi. "Biz de Külliye’ye pekmez gönderiyorduk. Ama demek ki bizim pekmezler, Erzurum’un hesabına yazılmış" diye itiraz ettiler.

İş tatlıya bağlandı ama espriler de birbirini kovaladı. Kulislerde en çok tutanı ise "AK Parti’de milletvekili adaylarına pekmez içip içmediği de sorulacak" esprisi oldu.

Öne Çıkanlar