Akşener'den Ümit Özdağ istifasına ilişkin açıklama: Temel hakem millettir

Akşener'den Ümit Özdağ istifasına ilişkin açıklama: Temel hakem millettir
İYİ Parti Lideri Akşener, partisinden istifa eden Ümit Özdağ için başarılar dileyerek, 'Temel hakem millettir hep birlikte göreceğiz' dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdağ için "Hayatta başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Akşener, Özdağ'ın istifasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

'TEMEL HAKEM MİLLETTİR'

"Ben vatandaşların yaşadığı sorunları dinleyip, işsiz gençlerin sorunlarını dinleyip onları kamuoyunun öznesi haline getirmeye gayret eden bir politikacıyım. Sayın Özdağ'ın kendisine başarılar diliyorum siyasi hayatında. Bu anlar itibariyle yollar ayrılmış olduğu için, prensibimdir, ayrı yol tutan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamam. Ona hakaret etmek gibi bir tavrım olmadı. Bizden ayrılmış milletvekilleri dahil olmak üzere. Dolayısıyla şimdi herkes milletin huzuruna çıkacak millet de tartacak. Temel hakem millettir, hep birlikte göreceğiz. Hayatta başarılar diliyorum.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ" ile ilişkili olduğu iddiasında bulunduğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ı partiden ihraç etmişti. Özdağ'ın İYİ Parti üyeliği ve Kurucular Kurulu üyeliğinden çıkarılmak da dahil olmak üzere kesin olarak ihracına müşterek parti disiplin kurulu tarafından oybirliği ile karar verilmişti. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ise İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etmişti.

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, parti kurma çalışması başlattığını ve Ümit Özdağ ile birlikte hareket ettiklerini söylemişti. Koncuk, "Öncelikle kurucular kurulu oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bizimle hareket edebilecek vekiller olduğunu düşünüyoruz" demişti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün yaptığı açıklamada, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar