Alman sosyal demokratlar İmamoğlu'nu tebrik etti

Alman sosyal demokratlar İmamoğlu'nu tebrik etti
Sosyal Demokrat Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan Ekrem İmamoğlu'na kutlama mesajı gönderdi.

Almanya'daki Sosyal Demokrat Parti'nin önde gelen milletvekillerinin imzasının yer aldığı mesajı SPD'li eski Uyum Bakanı Aydan Özoğuz Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyeleri, hazırladıkları mesajda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını kazanan İmamoğlu'nu en içten dileklerle tebrik ettiklerini belirttiler. Tebrik mesajında, "Özellikle de partimizin kardeş partisi olan CHP'nin adayı için seçimin bu şekilde sonuçlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz" denildi.

SPD İmamoğlu'na yönelik tebrik açıklamasında, "İstanbul seçimini kazanmanız, kentinizde yaşayanların bir siyasi değişim istediğine dair net bir işaret. Tüm zorluklara karşın, demokrasi adına içtenlikle çaba göstermenin, değdiğini gösterdiniz" ifadesi kullanıldı.

Ayrıca İmamoğlu'nun tüm İstanbulluları yapmak istediği hizmetler konusunda ikna etmeye çalışma çabasının SPD'yi sevindirdiği belirtilirken, "Ve bunun yeniden kutuplaşmış toplumu yeniden bir araya getirmesini umuyoruz" denildi.

İmamoğlu'na gönderilen mesajda 50'den fazla siyasetçinin imzası bulunuyor. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Öne Çıkanlar