Almanya'da 'Gülencilere saldırı planında' bir kişi tutuklandı

Almanya'da 'Gülencilere saldırı planında' bir kişi tutuklandı
Düsseldorf’ta tutuklanan bir kişinin, Almanya’daki Fethullah Gülen hareketi destekçileri hakkında bilgi topladığından şüphelenildiği açıklandı.

Almanya’da iki hafta önce Düsseldorf’ta tutuklanan bir kişinin, Almanya’daki Fethullah Gülen hareketi destekçileri hakkında bilgi topladığından şüphelenildiği açıklandı. Federal Savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre Düsseldorf’ta bir otelde tutuklanan 40 yaşındaki erkek hakkında "ajanlık" soruşturması sürdürülüyor. Açıklamaya göre, şüphelinin, Türkiye istihbarat servisi MİT’e iletmek için Köln bölgesinden bazı kişiler hakkında bilgi topladığına dair "yeterli olgusal kanıt" var.

Spiegel Online’de yer alan habere göre, söz konusu kişi 17 Eylül’de geniş çaplı bir operasyonda gözaltına alınarak tutuklandı. Şimdiye kadar, Düsseldorf Savcılığı davayı bir suçla ilişkili olabileceği şüphesiyle soruşturmuştu. Söz konusu haberde, belirli kişiler için risk oluşturabilecek belgelerin de ele geçirildiği belirtildi. Mağdurlar da polis tarafından aranarak uyarıldı.

Zaman zaman olası saldırı planları da soruşturmanın gündemine geldi. Federal Savcılık, bu tür iddialar hakkında açıklama yapmamakla birlikte "Soruşturmanın şu anki durumuna göre, gizli servis ajanı faaliyeti yaptığı konusunda ilk veriler var" dedi. Ayrıca şüphelinin silah yasasını ihlal ettiği iddia ediliyor. Yanında 200 adet mermi bulunduğu ileri sürülüyor. Ajanlık suçlamasıyla tutuklanan kişinin banka hesabında da şüpheli ölçüde yüksek miktarda para olduğu bildirildi.

Söz konusu kişinin bir otelde misafir olarak kaldığı, üzerinde silahı fark eden bir otel çalışanın polisi arayarak haber verdiği bildirildi. Bunun üzerine otele baskın yapılmış, ancak silahın kurusıkı, şüpheli görülen bir valizin de zararsız olduğu belirlenmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar