Almanya sandık başında: Liderler oy kullandı

Almanya sandık başında: Liderler oy kullandı
60 milyon seçmenin olduğu Almanya'da Cumhurbaşkanı Steinmeier, 'Güçlü bir demokrasi ve iyi bir gelecek için hep birlikte oy kullanalım' çağrısı yaptı.

Almanya'da Federal Parlamento seçimleri başladı. Yaklaşık 60,4 milyon seçmen ülkeyi önümüzdeki dört yıl yönetecek hükümeti belirlemek için bugün sandığa gitti.

Almanya'yı önümüzdeki dört yıl yönetecek siyasi partileri belirlemek üzere 16 eyaletin tamamında düzenlenen Federal Parlamento seçimleri için oy verme işlemi bu sabah saat 07.00 itibariyle başladı.

Türkiye saatiyle 19.00'a kadar sürecek seçimlerde 47 parti yarışıyor. Yaklaşık 60,4 milyon seçmen, 60 bin sandıkta, 6 bin 211 aday arasında tercihlerini yapacak.

ALMANYA CUMHURBAŞKANINDAN OY KULLANMA ÇAĞRISI

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier da Federal Parlamento seçimlerinde oy verme hakkı bulunan tüm yurttaşları "vatandaşlık görevlerini yerine getirmeye" davet etti. Steinmeier, Bild am Sonntag gazetesinde konuk yazar sıfatıyla kaleme aldığı yazıda, "Güçlü bir demokrasi ve iyi bir gelecek için hep birlikte oy kullanalım" dedi.

LİDERLER OYLARINI KULLANDI

Cumhurbaşkanı Frank Walter Steienmeier sabah erken saatlerde oyunu kullandı.

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) lideri ve partisinin başbakan adayı Armin Laschet oyunu memleketi Aachen'da kullandı. Laschet, seçim merkezi olan evine yürüme mesafesindeki okula eşiyle birlikte geldi. Şansölyesi adayı Laschet’in oy pusulasını dışa doğru katlayarak oyunu kime verdiğini göstermesi ise Alman basının gündemine oturdu.

ALMANYA, LASCHET'İN OYUNU GÖSTERMESİNİ KONUŞUYOR

Alman basını ve kamuoyu, Laschet'in oyunun geçersiz olup olmadığını konuşuyor. 

CSU lideri Markus Söder de Nürnberg'in Mögeldorf semtindeki sandık merkezinde oyunu kullandı.
Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Olaf Scholz da yaşadığı Potsdam kentinde sandığa eşiyle birlikte giderek oy kullandı.


Yeşiller Partisi'nin Eş Başkanı ve en genç Şansölye adayı Annalena Baerbock ise Twitter’dan seçim sabahı yaptığı açıklamada bir iklim hükümeti için Yeşiller’e oy verilmesi çağrısı yaptı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar