Ankara’da Boğaziçi protestosunda gözaltına alınan 29 kişi serbest bırakıldı

Ankara’da Boğaziçi protestosunda gözaltına alınan 29 kişi serbest bırakıldı
Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya yönelik Ankara’da yapılan protestolara polis, plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti. Toplam 29 kişi gözaltına alındı.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör atanmasıyla başlayan protestolara destek kapsamında Çankaya Belediyesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Bir araya gelen gruba polis pandemi gerekçesiyle izin vermedi, plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.
 Belediye önüne "Başımız dik kazanıyoruz" dövizleriyle geçmek isteyen gruba polis, pandemi gerekçesini öne sürerek izin vermedi. Belediye önüne gitmekte kararlı olan gruba, polis Yüksel Caddesi’nde plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.

ÖĞRENCİLER DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDI 

Protesto eyleminde farklı noktalarda toplam 29 öğrenci darp edilerek, ters kelepçe ile gözaltına alındı. Öğrenciler gözaltına alınırken, "Her yer Boğaziçi her yer direniş", "Kayyımlar gidecek, biz kalacağız", "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz" sloganlarını attı. 

AVUKATLAR DA VAR: GÖZALTINA ALINANALARDAN İSMİ BELLİ OLANLAR

Gözaltına alınanlar içerisinde 4 avukat da var. Darp edilerek gözaltına alınanlardan izmi öğrenilebilenler şunlar:

Av. Olgu Esmer, Av. Sercan Aran, Stj. Av. Mustafa Avcıoğlu, Berfin Gündüz, Celil Resuloğulları, Cem Bolatcan, Devrim Deniz Kaplan, Ertürk Soysal, Leyla Mavili, Nisan Çıra, Safa Bayraktar, Sena Bademli, Tolga Köseoğlu, Zeynep Kurt, Kansu Yıldırım, Özgür Bozkurt.

‘AÇIKLAMA YAPILDIĞI ESNADA BİBER GAZLI MÜDAHALE’

HDP Milletvekilleri Mehmet Ruştu Tiryaki ve Ali Kenanoğlu’nun bulunduğu Emek ve Demokrasi Güçleri Konur Sokakta açıklama yaptığı esnada polis müdahale ederek, biber gazı sıktı.  Etraflarını kalkanlarla kapatarak basının görüntü almasını engelledi. 

KORNAYA BASANLARA POLİS CEZA KESTİ

Kızılay’da bulunan ara sokaklara vatandaşların girişi polisler tarafından engellendi. Ara sokakların trafiğe kapatılmasına tepki gösteren araç sahiplerine polis ceza kesti. Öte yandan Kızılay’da bulunan bir çok sokak vatandaşların girişine kapatıldı. 

Gözaltına alınan 29 öğrenciden bir kısmına 'avukat gelmeyecek' denilerek ifadelerinin alındığı ortaya çıktı. Karakol ifadelerinin ardından 29 öğrenci serbest bırakıldı.  

Öne Çıkanlar