Arınç: Henri Barkey'in Osman Kavala ile görüşmesi suç olarak gösterilmemeli

Arınç: Henri Barkey'in Osman Kavala ile görüşmesi suç olarak gösterilmemeli
Bülent Arınç, Osman Kavala'nın Gezi davasından beraat ettiği gün yeniden tutuklanmasına gerekçe yapılan Henri Barkey'le AKP'nin kuruluş döneminde yakın ilişkide olduklarını söyledi.

AKP'nin kurucularından ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, 2013 yılında Başbakan Yardımcılığı görevini yürütürken, SETA'nın düzenlediği Türk-Amerikan toplantısına ABD'li akademisyen Henri Barkey'in de katılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'BARKEY BİZİM İÇİN MUTEBER BİR ADAMDI'

TV5'te katıldığı canlı yayında, Osman Kavala'nın, beraat kararının ardından yeniden tutuklanmasına savcılar tarafından gerekçe yapılan 15 Temmuz darbe girişimi ve darbeyle ilişkili olduğunu savunulan Henri Barkey'in Kavala ile görüştüğü iddialarını eleştiren Arınç, Barkey'i Refah Partisi döneminden beri tanıdığını ve muteber biri olduğunu söyledi:

"Bize Refah Partisi'nin Türkiye için bir şans olduğunu, ama askeri vesayetin buna müdahale edeceğini, hatta Anayasa Mahkemesi’nin kapatabileceğini daha o tarihte söyledi. Bunu önlemek için ne yapmak gerektiğini bizimle konuşuyordu. Bizim için muteber bir adamdı."

'BİZLE GÖRÜŞMESİ SUÇ DEĞİLDE KAVALA İLE GÖRÜŞMESİ DE SUÇ OLARAK GÖSTERİLMEMELİ'

AKP'nin kuruluş döneminde de ABD'li akademisyen Henri Barkey ile yakın ilişkide olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Barkey'in Osman Kavala ile görüşmesinin suç olarak gösterilmemesi gerektiğini belirtti:

"AK Parti kuruluşundan önce de geldi. O zaman da muteberdi. Hakkımızdaki önyargıların silinmesi gerektiğini söylüyordu. Biz dış dünyanın bizim hakkımızdaki önyargılarını kırabilir miyiz diye gayret ettik. Barkey onlardan biriydi. Bizim toplantımıza gelmesi nasıl suç değilse, Osman Kavala ile görüşmesi de suç olarak gösterilmemeli."

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar