Ayda Gezgin'in ilk isteği köfte olmuştu: Birçok ilden sipariş verildi

Ayda Gezgin'in ilk isteği köfte olmuştu: Birçok ilden sipariş verildi
Restoran çalışanları, birçok ilden sipariş verildiğini söyledi.

Yurttaşlar, İzmir'de 91 saat sonra Rıza Bey Apartmanı enkazından sağ kurtarıldıktan sonra ilk isteği köfte yemek olan 4 yaşındaki Ayda Gezgin için seferber oldu.

İzmir Bölgesi eski futbol hakemlerinden Uğur Gezgin’in eşi Fidan Gezgin ile kızı Ayda Gezgin, depremde Rıza Bey Apartmanı enkazı altında kalmıştı. Kurtarma ekipleri bugün sabah saatlerinde 4 yaşındaki Ayda'yı enkaz altından sağ kurtardı. Çalışmalarına devam eden ekipler bir süre sonra Ayda'nın annesi 38 yaşında Fidan Gezgin'in cansız bedenine ulaştı.

91 saat sonra sağ kurtulmasıyla umutları artıran Ayda Gezgin'in, kendisini kurtaran ekiplerden köfte ve ayran istemesi ise gündem oldu. Ayda'nın tedavi altına alındığını öğrenen yurttaşlar, başta İzmir, Ankara, Trabzon ve İstanbul olmak üzere birçok ilden hastanenin karşısındaki restoranlara sipariş yağdırdı.

BİRÇOK İLDEN SİPARİŞ GELDİ

Aldıkları yoğun köfte siparişleri üzerine duygusal anlar yaşadıklarını ifade eden şef Erdal Doğan, "Ayda bebeğin hastaneye geldiğini öğrenen vatandaşlar, aynı bölgede faaliyet gösterdiğimiz için bizim telefonlarımızı bulmuşlar. Ankara, İzmir, Trabzon ve İstanbul başta olmak üzere birçok farklı ilden sipariş aldık. Bizi arayanlar, ‘Parayı hemen gönderelim, ne olur acile girip Ayda’ya köfte ulaştırın’ diyorlar. Ne yazık ki şu an talepleri yerine getiremiyoruz ama inşallah Ayda’ya ilk köftesini biz yedirmek istiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar