Bangladeş'te feribot yandı: En az 37 ölü

Bangladeş'te feribot yandı: En az 37 ölü
Sugandha Nehri'nde 500'e yakın yolcusu bulunan feribot yangın sonucu alevleri içinde kaldı. Bazı yolcular suya atlayarak boğularak öldü.

Bangladeş'in güneyinde kalabalık bir feribotta yangın çıktı. Yangın sonucu en az 37 kişi öldü, 100'e yakın kişi de yaralandı.

Başkent Dakka'dan 250 kilometre mesafedeki Barguna kentine Sugandha Nehri'nden giden üç katlı feribotun motor dairesinde başlayan yangının, hızla yayıldığı ve saatlerce sürdüğü bildirildi. Yangında bazı kişiler suya atlamalarının ardından boğularak öldü. BBC Türkçe'nin haberine göre, çok sayıda kişinin ağır yanıkları olması nedeniyle ölü sayısının artabileceği belirtiliyor. Yangın sırasında feribotta 500'e yakın yolcu vardı.

Yangından sağ kurtulan yaşlı bir kadın Fransız havber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, "Alt güvertede bir minderin üzerinde uyuyorduk. 9 yaşındaki torunum Nayeem benimleydi. Suya atladı. Ona ne olduğunu bilmiyorum" dedi. 
Feribot kazalarının sık yaşandığı Bangladeş'te Haziran 2020'de, 50 kişiyi taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu çok sayıda kişi ölmüştü.

Öne Çıkanlar