Buckingham Sarayı'ndan acil toplantı çağrısı

Buckingham Sarayı'ndan acil toplantı çağrısı
Dün gece geç saatte İngiltere'de saray yetkililerin ve kraliyet aile üyelerinin acil toplantıya çağrılması ülkede endişe yarattı.

 ARTI GERÇEK-  İngiltere basınının haberlerine göre dün gece geç bir saatte Buckingham Sarayı'nın en üst düzey yetkilileri acil bir toplantıya çağırıldı.
İngiltere basını toplantıyı ‘’çok olağan dışı’’ olarak yorumladı.

Ülkenin farklı yerlerinde bulunan kraliyet ailesi adına Lord Chamberlain ve ailenin üst düzey yetkililerinin yanı sıra Kraliçe II. Elizabeth'in özel sekreteri, Sir Christopher Geidt'da çağrıldı. Hiçkimsenin toplantının arka planı hakkında bilgilendirilmediği yazıldı. Bu nedenle de kraliçenin en yakın yardımcıları "son derece olağandışı" bir durum olduğu görüşündeler.

Saray’daki kaynaklar Kraliçe II. Elizabeth ve eşi Prens Philip’in sağlığı ile ilgili alarm yaratacak bir durumun olmadığını açıkladı.

Toplantı Perşembe saat sekizde yapılacak.

BBC’nin aktardığına göre bugün Kraliçe II. Elizabeth İngiltere Başbakanı Theresa May’i Buckingham Sarayı’nda kabul edecek. Görüşmede ise Kraliçe, genel seçimlerden önce Parlamento’nun fesh edilmesine resmi olarak onay verecek. Prens Philip’in ise bugün Lord Kriket Sahası’nda bir açılışa davetli olduğu bildirildi.

Öne Çıkanlar