Büyülü Geceler: Dünya kupası,sinema ve cinayet

Büyülü Geceler: Dünya kupası,sinema ve cinayet
İnsan Sermayesi, Deli Dolu ve Karavan filmlerinin yönetmeni Paolo Virzi izleyciyi İtalya’da Dünya Kupası’nın düzenlendiği 1990 yılının sıcak bir yaz akşamında büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

Bu hafta vizyona 1'i yerli 4 film girdi. Bu hafta İtalyan sinemasından 'Büyülü Geceler', prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan 'En Sevdiğim Kumaş' ve 'Dark Phoenix' öne çıkıyor. 

X-MEN: DARK PHOENİX 

Game of Thrones'un Sansa Stark'ı 23 yaşındaki Sophie Turner, kariyerinde emin adımlarla ilerliyor. 2016’da X-Men: Apocalypse'de rol alan oyuncu bu kez neredeyse kendi filminin başrolünde boy gösteriyor. Kadroda Sophie Turner dışında, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy, Jessica Chastain yer alıyor. Filmde telepatik güçlere sahip olduğunu küçük yaşlarda keşfeden ve karanlık bir kişiliğe bürünmekle iyi biri olarak kalmak arasında bocalayan Jean Grey'in hikayesi anlatılıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Simon Kinberg oturuyor.
 


EN SEVDİĞİM KUMAŞ

Almanya, Fransa, Türkiye ortak yapımı film, Suriye iç savaşının başladığı günlerde geçiyor. Prömiyerini Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış Bölümü'nde yapan filmde Şam'da bir giyim mağazasında çalışan 25 yaşındaki Nahla'nın sıradan hayatından kaçmak için verdiği mücadele anlatılıyor. Gaya Jiji imzalı filmde Manal Issa, Ula Tabari, Souraya Baghdadi ve Metin Akdülger yer alıyor.
 


KOCA AYAK

Evan Tramel'in yönettiği Bigfoot, Kuzey Kutbu'nun kötü yetisi Arvid tarafından sürgüne gönderilen Noel Baba'yı kurtarmak için yola çıkan genç Finn ve ejderhası Haldor'un hikâyesini anlatıyor.
 


BÜYÜLÜ GECELER

Ünlü İtalyan yönetmen Paolo Virzi 90'larda geçen bir hikayeyi merkezine alıyor. Efsane maçlara sahne olan ve İtalya’da yapılan1990 Dünya Kupası soluksuz devam ederken, polis bir gece nehirden çıkarttığı arabada ölü birini bulur ve soruşturma başlatır. O sırada sinema dünyasında ise farklı bir hareketlilik yaşanmaktadır. Luciano, Antonino ve Eugenia adında birbiriyle anlaşamayan üç senarist önemli bir yarışmaya katılırlar. Üçü de yapımcı Saponaro’yla birlikte filmleri için yönetmen ve oyuncu kovalarlarken, Federico Fellini dahil İtalyan sinemasından birçok efsane ismiyle karşılaşırlar. Ancak yapımcının çevirdiği dolaplar yüzünden başlarına hiç beklenmedik olaylar gelir ve sonunda kendilerini karakolda bulurlar. Peki bu ölü bedenin sırrı çözülebilecek midir? Bu üç senaristten biri ya da hepsi bu olaya karışmış olabilir mi? Polisiye bir hikayeyle de paralel ilerleyen filmde Mauro Lamantia, Giancarlo Giannini, Marina Rocco ve Ornella Muti gibi isimler rol alıyor.
 


BAĞCIK

Oyuncu ve yönetmen Görkem Yeltan, ikinci uzun metrajlı filminde, iki kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Anne babalarını kaybeden ergenlik çağındaki kız kardeşlerin amcalarının Bodrum'daki evlerine taşınmasıyla birlikte yaşananları konu edinen filmde Kaan Çakır, Pınar Tuncegil, Alin Yeltan, Derin Yeltan, Ali Altuğ ve Okan Yalabık rol alıyor.
 

 

Öne Çıkanlar